ANKETA: Pitali smo građane slave li Dan zaljubljenih!

14. veljače slavi se Dan zaljubljenih. Na Valentinovo se “ftičeki ženiju”, barem prema nekadašnjem međimurskom običaju. Danas se Valentinovo slavi više kroz materijalnu prizmu. Pitali smo naše građane kako oni slave Valentinovo. Većina kroz skromni poklon, dok ima i onih kojima je Valentinovo- svaki dan.

Nada Škvorc, Čakovec – Ja ne slavim Valentinovo. Nisam ga niti slavila nikad. Mislim da ljudi pretjeruju i da previše troše novac na ovaj dan koji bi trebao biti iz srca, a ne novčanika.

Zlatka Novosel Baričević, Čakovec – Ne slavimo Valentinovo. Uvijek mi je to bio izmišljeni praznik, komercijalni. Baš ne volim to. Ne pečemo niti ftičeke jer nisam Međimurka. Inače sam iz Ludbrega, i to sam prvi puta čula tek dok sam došla tu, simpatično mi je to.

Dejan Bajkovec, Pribislavec – Slavimo Valentinovo. Jučer joj je još bio i rođendan, ali za Valentinovo će dobiti i cvijeće. Za rođendan sam joj poklonio malog patuljastog zečića. Daruje i ona mene, to je uzajamno.

Ivan Goričanec, Čakovec – Pa da, slavimo Valentinovo. Svake godine darujem suprugu nekom sitnicom. Obavezno su ruže ili cvijeće, ali nije to samo za Valentinovo. Od nje također dobijem mali poklon.

Lana Novak, Peklenica – Pa Valentinovo slavim i ne slavim, ovisi. Ne mora biti samo dečko s kim slaviš, može to biti i prijatelj. Recimo može se obilježiti odlaskom na kavu, ili nešto pojesti.

Foto: Zlatko Vrzan

Ostavi komentar