15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Fat Fuckers Food: Matija Bogdan, Marko Palfi, Matija Pavlic i Ribafish kuhaju besplatan obrok za posjetitelje 3FF-a!

Ovogodišnje besplatno kuhanje u sklopu 3FF festival alternative 2019. planirano je za subotu, 7.9. u 19.30 sati.

Čakovčanci Matija Bogdan, Marko Palfi i Matija Pavlic pojačavaju se s poznatim zagrebačkim novinarom i kolumnistom Domagojem Jakopovićem – Ribafishom. Ova vesela četvorka priprema besplatan obrok za sve ljude dobre volje na prostoru festival 3FF. Dečki ove godine mijenjaju taktiku – umjesto velikog lonca ko prošlih godina dolaze u park s mesom, roštiljem i raznim prilozima te sve peku na licu mjesta.

Svoj put, Matija je još kao stažist započeo u zagrebačkom Dubravkinom putu, a nastavio preko San Francisca i restorana COI kod Daniela Pattersona, da bi nakon toga proveo četiri godine u londonskom restoranu The Ledbury, jednog od top 50 restorana svijeta. Kratki predah uzeo je u ljeto 2018 kada je na noge postavio restoran De Canavellis u Korčuli. U jesen 2018 ponovno odlazi na poziv Bretta Grahama u Ledbury kao sous chef restorana, a u blizoj budućnosti priprema preokret u karijeri koji jos ne želi odati.

Marko Palfi nakon Masterchefa radio je u Prascu kod Dine Galvagne i ubrzo postaje chef tog popularnog restorana, a poslije odlazi kod Janeza Bratovža u JB. Nakon JB-a započinje svoju eru Mundoake u kojoj je executive chef. 2017. Godine odlazi u London na mjesec dana gdje je stažirao Matiji uz bok u Ledburyju. U jesen 2018 prelazi u The Garden I postaje executive chef svih restorana unutar grupacije.

Domagoj Jakopović u narodu poznat kao dobar stari Ribafish zagrebački je novinar i kolumnist. Urednik je portala Gastro.hr te voditelj emisije Klasa hedonist na Radiju 101. Poznat po tome da je prvak Jugoslavije u podrigivanju (Novi Sad, 1987.), obožava klopu, cugu i dobru zajebanciju. Ovog ljeta povezao je plivajući sve nastanjene hrvatske otoke u sklopu projekta RokOtok – družio se s djecom, održavao edukativna predavanja o ekologiji i važnosti druženja u prirodi te poklanjao knjigu RokOtok.

Matija Pavlic, kuhar, dj i entuzijast loših vina i zena. Iz dalekog i egzotičnog Knina dojahao je do Čakovca prije desetak godina gdje na cesti u sumrak ispod čakovečkog nadvožnjaka upoznaje Matiju Bogdana koji još nije ni sanjao da postane kuhar. Prvi je kuhar koji je dopustio Bogdanu da ude u kuhinju, vodio je kao chef kuhinje desetke međimurskih restorana te se u ljeto 2018 uputio s Bogdanom na Korčulu u postavljanje restorana De Canavellis. Nakon Korčule odlazi u London kao chef u restoranu Little Social kuhajući duge sate na toploj liniji. Nakon Little Sociala odlazi na avanturu u legendarni londonski restoran okrunjen dvije Michelinove zvjezdice The Ledbury pod mentorstvom Bretta Graham i Matije Bogdana. Također se zadržao u londonskom City Social s jednom Michelinovom zvjezdicom da bi sada kuhao u Dubrovačkom 360 restoranu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE