Čaša crnog vina ima isti učinak kao sat vremena vježbanja u teretani?

Photo by Kelsey Knight on Unsplash

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Alberta u Kanadi dalo je zanimljive rezultate koji će posebno razveseliti ljubitelje vina.

Glavni istraživač u ovom medicinskom istraživanju, Jason Dyck, i njegov tim otkrili su u laboratorijskim eksperimentima da visoke doze prirodnog spoja resveratrola poboljšavaju fizičku izvedbu, funkciju srca i snagu mišića u laboratorijskim modelima.

-Bili smo uzbuđeni kada smo vidjeli da resveratrol pokazuje rezultate slične onima koje biste vidjeli iz opsežnog treninga izdržljivosti, rekao je u radu ‘Resveratrol može biti prirodni pojačivač učinka vježbanja’ Dyck koji radi na Medicinskom i stomatološkom fakultetu kao istraživač na odjelu za pedijatriju i odjelu za farmakologiju.

Istraživanja su također otkrila kako oni koji piju čašu crnog vina dnevno imaju manju vjerojatnost da će razviti demenciju ili rak, da je dobro za srce, protiv starenja i može regulirati šećer u krvi. Uz sve navedeno, čaša crnog vina dnevno bi mogla imati isti učinak kao sat vremena vježbanja u teretani. Naravno, radi se samo o čaši.

Ostavi komentar