Zastupnica Sunčana Glavak: Važnost europskog projekta danas je vidljivija nego ikada

U povodu obilježavanja Dana Europe, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak uputila je građanima videoporuku.

– Europa se neće izgraditi odjednom niti prema jedinstvenom planu. Izgradit će se zahvaljujući konkretnim postignućima kojima će se prvo stvoriti istinska solidarnost -, zapisano je to u Schumanovoj deklaraciji, dokumentu kojim je prije 70 godina položen temelj današnje Europske unije.

Čestitajući Dan Europe koji se danas obilježava, zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak poručila je:

– Europa je snažan projekt mira, napretka i blagostanja. Ujedinjeni u demokratskim vrijednostima, gradimo društvo na temeljima tolerancije, pravde, solidarnosti, jednakosti i poštovanja. Ove vrijednosti sastavni su dio našeg europskog načina života.

Suočeni s najtežim izazovom od kraja Drugog svjetskog rata koji je pred nas stavila pandemija bolesti COVID-19, ovogodišnji Dan Europe obilježavamo svjesni da se samo zajedništvom, jedinstvom i solidarnošću možemo oduprijeti zdravstvenom, gospodarskom i socijalnom krahu.

– Ključni trenuci važnosti Europe kao projekta jesu upravo nedaće s kojima se suočavamo kao pojedinci i zajednica. Europa je tu, spremna pomoći kako bismo zajednički i solidarno prebrodili sve poteškoće i stvorili bolje sutra-, naglasila je zastupnica Glavak.

Prije gotovo sedam godina Hrvatska se vratila pod okrilje svoje europske obitelji. Otvorile su se brojne mogućnosti, gospodarstvo je poraslo i postali smo kvalitetnije i uređenije društvo.

– Našu budućnost moramo graditi na vrijednostima održivog razvoja, zaštite okoliša, poštivanja ljudskih prava i jednakosti prilika. Europa je promijenila vizure moje zemlje, zaključila je zastupnica Sunčana Glavak.

Pogledajte videoporuku

Preuzmite videoporuku

Ostavi komentar