Uočena splav u Atlantiku, svi potražni brodovi jure prema njoj

Splav kao ova na kojoj bi trebali biti "brodolomci" s potopljenog broda Foto: Francuska mornarica/morski.hr

Šest brodova koji su u potrazi za nestalom posadom potonulog broda Bourbon Rhode iznenada je ove srijede poslijepodne promijenilo smjer i krenulo prema lokaciji splavi koja je uočena iz satelita na Atlantiku. S obzirom da se radi o satelitskoj snimci, treba znati da se radi dva sata odmakau odnosu na stvarno stanje, javlja morski.hr.

ALP Striker je promijenio smjer prema zapadu i ubrzao na 15.4 čvorova, što je najveća brzina u posljednja tri dana. U traganju sudjeluje šest brodova, te američki i francuski zrakoplovi.

CROSS je pozvao i tri dodatna trgovačka broda da promijene smjer i upute se prema području iz kojeg je odaslan signal piše morski.hr.

Glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Neven Melvan potvrdio je također da je uočena splav iz satelita, a isto su navodno potvrdili i koordinatori akcije spašavanja. Nadajmo se da je zaista uočena splav s koje su po svemu sudeći u nedjelju na ponedjeljak ispaljene signalne rakete i da su na njoj naš kapetan Miškić i drugi mornari potonulog broda Bourbon Rhode.

 

Ostavi komentar