U SUSJEDSTVU: Ljutomer postao novo žarište koronavirusa u Sloveniji

U Domu za starije i nemoćne osobe u Ljutomeru u susjednoj Sloveniji broj osoba zaraženih koronavirusom i dalje naglo raste. U srijedu navečer potvrđeno je ukupno 33 slučajeva, piše tamošnji lokalni portal Prlekija.on-net.

I u Sloveniji su najkritičnija mjesta i žarišta starački domovi, jer su infekcije potvrđene u sedam domova, s ukupno oko 150 pozitivnih korisnika i najmanje 30 njegovatelja.

Kako piše tamošnji portal, prve dvije zaraze koronavirusom u Domu za starije Ljutomer su potvrđene u petak, ali tada se broj počeo naglo povećavati kada su svakodnevno radili testove na većem broju korisnika. U nedjelju su zabilježene dodatne četiri infekcije, u ponedjeljak se broj povećao na 16, u utorak na 22, a u srijedu na 33. Dom inače ima 90 zaposlenih i 152 korisnika.

U ponedjeljak je u Ljutomeru stupila na snagu naredba o zatvaranju i ljutomerskih parkova. U utorak su poduzete neke dodatne mjere za suzbijanje širenja bolesti, uključujući zaustavljanje dostave gableca te pronalazak drugog smještaja za zdrave korisnike ovog doma.

Ostavi komentar