Stiže prvi vlak s Česima, karta od Praga do Rijeke stoji svega 22 eura

Big Jump Drava
Foto: zv

Prvi vlak češke privatne tvrtke RegioJet krenuo je danas popodne iz Praga i stiže sutra oko 8:45 u Rijeku, a svečano obilježavanje početka ovog željezničkog programa održat će se u gotovo dovršenom novom riječkom hotelu Hilton Costabella, u koji ulaže češki investitor JTH Holding, donosi poslovni.hr.

Nova linija prometovat će na relaciji Prag-Brno-Bratislava-Ljubljana-Rijeka svaki dan do kraja kolovoza, a koliki interes postoji za ovom ponudom govori i podatak kako je u prva dva tjedna prodano čak 30 tisuća karata, ističu iz Hrvatske turističke zajednice.

RegioJet a.s. je privatni češki pružatelj željezničkog i autobusnog prijevoza putnika te vodeća kompanija za duge željezničke poveznice u Središnjoj Europi. Godišnje bilježe 20 milijuna putnika i to 11 milijuna u željezničkom i 9 milijuna u autobusnom prijevozu.

U intenzivnoj suradnji s hrvatskim Veleposlanstvom u Češkoj i Predstavništvom HTZ-a u Pragu, Uprava RegioJeta prepoznala je priliku i ponudila novu opciju za povezivanje zemalja srednje Europe s Jadranskim morem kroz uslugu noćne vožnje modernim i kvalitetnim vlakovima koji nude vrhunsku uslugu korisnicima tijekom putovanja do krajnje destinacije.

Početna cijena karte od 22 eura, na relaciji Prag – Rijeka, odnosi se na mjesto u kupeu. Isto tako, može se kupiti karta za kupe s krevetom po cijeni od 30 eura. Za turiste iz Češke i Slovačke bit će organiziran i prijevoz od Rijeke do njihovih krajnjih destinacija na Jadranu.

Ostavi komentar