Slovenija popušta mjere: Odraslima bon od 100 eura, a maloljetnicima od 50 eura

euro euri novac
Ilustracija, Foto: Pixabay

Slovenska vlada je u četvrtak, zbog bolje epidemiološke situacije, objavila kako od sljedećeg tjedna se dopušta rad svih trgovina, pružanje uslužnih djelatnosti te rad noćnih klubova i diskoteka do ponoći, piše HRT. Podsjetimo, Slovenija je u utorak proglasila kraj epidemije COVID-19.

>>Susjedi Slovenci proglasili kraj epidemije!<<

Uslužne djelatnosti poput frizerskih i kozmetičkih salona morat će tjedno testirati zaposlene na koronavirus. Istoj proceduri podvrgnut će se djelatnici kasina i salona za igre, sajamska i kongresna aktivnost te ugostitelji.

Ostaje obaveza da kod većih okupljanja mogu sudjelovati samo procijepljeni gosti ili oni koji su prethodno preboljeli COIVD-19 odnosno testirali se te su negativni. Isto vrijedi i za sva okupljanja na otvorenom iznad 100 ljudi.

Besplatni bonovi, pomoć gospodarstvu i turizmu

U četvrtak je slovenska vlada nakon sjednice objavila kako je potvrđen prijedlog zakona o pomoći gospodarstvu i turizmu u iznosu od 243,5 milijuna eura. Isti uključuje i podjelu besplatnih bonova koji će se moći trošiti u ugostiteljstvu, turizmu ili za sportske i kulturne događaje.

Svi odrasli stanovnici dobit će bon u vrijednosti od 100 eura, a mlađi od 18 godina bon u vrijednosti od 50 eura, piše HRT.

Ostavi komentar