Poražavajuća dijagnoza! Najpoznatiji doktor nije prepoznao simptome majčine bolesti

Ilustracija, Foto: Pixabay

Doktor Mehmet Oz, najpoznatiji liječnik na svijetu i nekima omiljeno televizijsko lice, na Instagramu je podijelio vijest kako njegova majka Suna boluje od Alzheimerove bolesti.

– Svi su znakovi bili tu, ali nisam ih prepoznao – kaže liječnik kojeg više od 10 godina vjerno prate milijuni gledatelja diljem svijeta. Za majčinu je bolest, kaže, saznao nedavno, a najbolnija mu je bila spoznaja da znakove, iako su bili tu, on nije uočio.

– Kada je krenula biti tvrdoglavija, krivnju sam pripisao njezinim godinama. Moja sestra je primjetila da se nakon 60 godina počela drugačije šminkati, ali to je zadržala za sebe. Kad je mama počela davati neke od svojih stvari ljudima koje je jedva poznavala, pomislio sam da samo pokušava olakšati si nakon smrti mog oca – napisao je liječnik i istaknuo da su te male promjene označavale početak bolesti.

– Bilo je bolno priznati da zdravlje moje majke opada, ali to nam je omogućilo da joj što prije pružimo pomoć. Imate moć da progovorite i kažete nešto ako sumnjate na neki od gore navedenih simptoma kod voljene osobe. To može biti neugodno, ali moglo bi pomoći usporiti napredovanje Alzheimerove bolesti kod nekoga koga volite – upozorio je Oz.

Osim što vodi popularnu emisiju “The Dr. Oz Show”, Oza je Svjetski ekonomski forum imenovao “Globalnim vođom sutrašnjice” i uvršten je u “100 najutjecajnijih ljudi” 2008. godine časopisa Time. Nominiran je za devet dnevnih nagrada Emmy za izvanrednog voditelja talk showa od kada je “Dr. Oz Show” prikazan, a nagradu je osvojio 2010., 2011., 2014. i 2016. godine.

Ostavi komentar