Ne pamte ovakav slučaj: Muškarac opekao grkljan pa se nakon nekoliko sati ugušio

večernji
Ilustracija

Gotovo nevjerojatna smrt zadesila je 51-godišnjeg muškarca iz Velike Britanije. Naime, Darren Hickey preminuo je zbog prevruće hrane, prenosi večernji.hr

Samo 12 sati nakon što je opekao grlo prevrućim ribljim odreskom njegov grkljan je toliko natekao da više nije mogao disati, a niti gutati zbog bolova. Kako piše Metro, shvatio je da nešto nije u redu kada je bol postajala sve jača. Otišao je na hitnu, ali je bio poslan kući s paracetamolom. Po povratku kući oteklina se samo pogoršavala. Oko 21 sat počeo se gušiti, što je čuo njegov partner Neil Parkinson.

 – Vikao je pa sam potrčao gore. Gušio se i kašljao pa sam ga udario po leđima, a onda je samo pao, kazao je Neil.

Hitno je prebačen u bolnicu, ali je umro malo iza ponoći. Naknadno je utvrđeno da je grlo bilo oštećeno toliko duboko da nije bilo moguće primijetiti to klasičnim pregledom, nego samo specijalističkim, ali s obzirom na to da se takvi slučajevi liječnicima gotovo nikad ne događaju, nitko ga nije uputio na daljnje pretrage.

Prema riječima patologa, takve smrtne slučajeve zabilježili su kod ljudi koji su umirali u požarima.

– Pacijent može jako dobro izgledati neko vrijeme, razgovarati normalno s vama sve dok ne krene oticanje, kazao je liječnik Patrick Waugh opisujući nepredvidivost ovakvih slučajeva. 

– Uzrok su bili vrlo mali, ali vrlo vrući riblji odresci koji su uzrokovali katastrofalne posljedice. Ovo je ogromna tragedija, kazao je mrtvozornik ističući kako ovo treba biti ozbiljna lekcija svima.

 

Ostavi komentar