Još danas otvoren natječaj WMO-a za najbolje meteorološke fotografije

Photo by Krzysztof Kotkowicz on Unsplash

Još danas traje natječaj Svjetske meteorološke organizacije (WMO) u kojem se biraju najbolje meteorološke fotografije za njihov kalendar za 2022. godinu.

Tema ovogodišnjeg natječaja je „Rano upozorenje i djelovanje. Hidrometeorološke i klimatske informacije za smanjenje rizika od katastrofa.“ WMO očekuje visokokvalitetne umjetničke fotografije koje u prvom planu dočaravaju ljepotu i snagu vremena te okoliša. Naravno, fotografije moraju biti povezane s ovogodišnjom temom.

Prilikom odabira kombinirat će se glasovi s društvenih mreža te njihove stručne komisije pri čemu će paziti na geografsku zastupljenost svih regija na Zemlji. Odabrano će biti 13 pobjedničkih fotografija – jedna za naslovnu stranicu kalendara i po jedna za svaki mjesec.

WMO će pobjedničke fotografije objaviti na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama. Među pobjedničkim fotografijama redovite se nalaze i one hrvatskih autora.

Autor može poslati nekoliko fotografija od kojih će samo jedna biti objavljena u kalendaru. Novčanih nagrada neće biti već će se dodijeliti priznanja. Svoje fotografije možete poslati preko ove POVEZNICE.

Također, od fotografija poslanih na natječaj WMO-a, hrvatski Državni hidrometeorološki zavod bira favorite za svoj kalendar.

Ostavi komentar