Češki barovi i restorani se otvorili u znak prosvjeda protiv vladinih mjera: Dosta nam je!

Ilustracija, Foto: Pixabay

Češki barovi i restorani u subotu su se otvorili u znak prosvjeda protiv vladinih restrikcija povezanih s koronavirusom, a zbog kojih su zatvoreni od listopada, piše Večernji list.

– Već dugo smo razočarani vladom i želimo pokazati da je izabrala loš put, rekao je za agenciju France Presse Jiri Janaček, direktor pivovare Maly Janek u Jinceu.

– Dosta nam je, mislimo da ministri trebaju razmisliti o ostavci, dodao je suosnivač pokreta.

Od listopada 2020. godine u Češkoj su zatvoreni restorani, barovi, kina, kazališta, zoološki vrtovi, športske dvorane i većina trgovina.

Ovaj pokret je početkom siječnja u središtu Praga postavio instalaciju s kilometarskim lancem pivskih krigla u znak protesta protiv mjera, a nedavno se pretvorio u politički pokret.

– Barovi su postali klubovi u kojima se njegovi članovi i pristaše mogu družiti „kao što se naši političari sastaju u kantini parlamenta“, istaknuo je suosnivač pokreta David Biksadsky.

Ugostiteljskim objektima koji rade iako je na snazi zabrana, prijeti kazna od 765 eura, dodao je za AFP glasnogovornik praške gradske uprave Vit Hofman, piše Večernji list.

Ostavi komentar