EY Svjetski poduzetnik godine je Manny Stul, predsjednik uprave kompanije koja se bavi igračkama naziva Moose Enterprise, a smještena je u Melbourneu.

Manny Stul izabran je kao najpoduzetnik 11. lipnja u Monte Carlu, a konkurencija je bila jaka jer se natjecalo 55 poduzetnika iz 50 zemalja diljem svijeta.

Hrvatske boje je branio Međimurec Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o., koji je u ožujku proglašen hrvatskim poduzetnikom godine čime je ušao u izbor za novog svjetskog poduzetnika godine.

Iako je nagrada na svjetskoj razini “pobjegla” iz Horvatovih ruku, samo sudjelovanje u ovom izboru veliko je priznanje za Đuru Horvata i Tehnix.

Đuro Horvat je vlasnik i osnivač tvrtke Tehnix d.o.o., vodeće eko industrije u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša. Tvrtka je osnovana prije 25 godina, a danas ima više od 325 stalno zaposlenih, čak 50 vlastitih patenata i inovacija te preko 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i svjetskom tržištu.

Ostavi komentar