Nije pobijedio, ali je osvojio naša srca: Baby Lasagna dobio je najviše glasova publike

Baby Lasagna u finalnoj je večeri 68. izdanja Eurovizije osvojio najviše glasova publike.

Nažalost, zbog glasova ocjenjivačkog suda ipak nije pobijedio, već je pobjeda pripala švicarskom predstavniku Nemo. Marko Purišić kojeg cijeli svijet sada zna kao Baby Lasagnu, ipak nije pobijedio, unatoč tome što je bio najveći favorit za pobjedu te je cijelo vrijeme dominirao na kladionicama.

Baby Lasagna je sa svojom pjesmom ‘Rim Tim Tagi Dim’ osvojilo ukupno 547 bodova (210 od žirija te 337 od publike), dok je Nemo sa pjesmom ‘The Code’ osvojio 591 bod (354 od žirije i 226 od publike.

–  Bilo je super, bilo je napeto, drago mi je da smo završili drugi, sretan sam i zadovoljan sam. Naravno, bilo bi mi draže da smo završili prvi. Mislim da smo dali sve od sebe i da je publika pokazala da smo učinili ipak nešto dobro. Mislim da se možemo ponositi s ovim drugim mjestom. Ja se ponosim. Sve smo napravili kako spada, mi smo zadovoljni, znamo da moramo doći doma i mirno spavati. Možda bi bili prvi da smo nešto napravili, ali ne… Ovo smo bili mi, ovo smo bili najbolji mi, rekao je Marko nakon nastupa.

Drugim mjestom ostvario je najbolji plasman Hrvatske na ovom natjecanju. Ne samo to. Cijeli tjedan pjevala se njegova pjesma, slale su mu se poruke podrške, a nema onih koji nisu mogli vidjeti njegov ples ili čuti njegovu pjesmu. Unatoč tome što je pobjeda izmakla, Baby Lasagna ujedinio je Hrvatsku za koju je ponovno čula cijela Europa i svijet.

Ljudi ogorčeni

Možemo slobodno reći da se povijest ponovila. Prošle godine je slavila švedska pjevačica Loreen sa pjesmom ‘Tattoo’ ispred miljenika publike i favorita Finca Käärije koji je pjevao ‘Cha Cha Cha’. Finac je osvojio najviše glasova publike (376), više i od Loreen (243). No, žiri je tada sa 340 bodova nagradio Loreen, dok je Käärija dobio samo 150 bodova.

Pratitelji Eurosonga preko malih ekrana i društvenih mreža su, blago rečeno, ponovno ogorčeni diskutabilnom odlukom o pobjedniku.

Eurosong je ove godine šala! Neka publika odluči! Dosta je s glasanjem žirija, jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Svi žiriji su radili samo da uzmu pobjedu Hrvatskoj, stoji u drugom komentaru.

Hrvatska to zasluže, a ne Švicarska, poručio je još jedan gledatelj Eurosonga.

Nezaslužena pobjeda Švicarske! Hrvatska je moj pobjednik! Sram vas bilo, žiri, napisao je drugi pratitelj.

Doček u Zagrebu

Grad Zagreb danas će Marku Purišiću organizirati i doček na Trgu bana Josipa Jelačića, a program počinje u 13:00.

Pozivamo sve građane i ljubitelje glazbe da pozdrave i dočekaju našeg Marka na glavnom gradskom trgu gdje će od 13:00 biti organiziran prigodan program dočeka, a okupljene će do dolaska Baby Lasagne zabavljati DJ Mario Kovač te bivši hrvatski predstavnici na Eurosongu Let 3, Tatjana Matejaš Tajči u pratnji Ante Gele i benda te Emilija Kokić. Voditelj programa Miljenko Cvitković – Minja.

S ciljem sigurnom održavanja programa, na Trgu bana Jelačić dežurat će zdravstvene službe, vatrogasci, redarska i zaštitarska služba. Moguće su izmjene u javnom gradskom prijevozu oko centralnog mjesta proslave. Molimo sve prisutne da se pridržavaju uputa nadležnih službi koje će biti na terenu, najavili su iz Grada Zagreba.

O odluci žirija prosudite sami, ali za nas je pravi pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga upravo naš Baby Lasagna.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE