11.7 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Varaždinci organizirali Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu 2021, odlični i Međimurci u njihovom dresu

U subotu, 13. ožujka 2021., AK Varaždin je u suorganizaciji s Hrvatskim atletskim savezom organizirao Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Pokazalo se da je livada ispred gradske sportske dvorane Arena kod rijeke Drave kao savršena za održavanje krosa.

Čak nas je i vrijeme idealno poslužilo s obzirom da je dan prije cijelo vrijeme padala kiša, a u subotu je osvanuo pravi sunčan proljetni dan. Svakako je bitno za napomenuti da je to prvo takvo natjecanje još od Virovitice u studenom 2019. s obzirom da zbog opće poznate situacije oko COVID-a 19 prošle godine, nažalost, uopće nije ni održano prvenstvo Hrvatske u krosu.

Očito je da su mnogi klubovi i natjecatelji jedva dočekali održavanje krosa i da konačno nakon duže vremena mogu nastupiti u pravoj utrci. Takva vrsta natjecanja obično je i najmasovnija s obzirom da na ekipnom PH nastupaju mnogi klubovi sa svojim najjačim natjecateljima u svim disciplinama.

Kros je ujedno i početak sezone na otvorenom pa se mnogi natjecatelji žele testirati u kakvoj su trenutno formi nakon zime i napornih treninga. S obzirom na važnost navedenog, možemo samo potvrditi da su jučer u Varaždinu trčali mnogi naši poznati reprezentativci, a vjerojatno i mnogi novi kojima je ovo možda bila i prva službena utrka.

Samo natjecanje održano je kroz 12 utrka sa različitim vremenima starta u 12 različitih dobnih skupina od kadeta pa do seniora, a potrajalo je skoro 5 sati. Nakon završetka svih utrka te zbrajanja bodova dobili smo i konačne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji te ukupno. U muškoj konkurenciji uvjerljiva pobjeda AK Agram (Zagreb) sa 79 bodova ispred AK Kvarner Rijeka – 52 boda i na 3. mjestu AK Dinamo – Zrinjevac – 45 bodova.

U ženskoj konkurenciji također pobjeda Agrama sa 84 boda ispred AK Dinamo – Zrinjevac – 60 bodova i na 3. mjestu AK Kvarner Rijeka sa 49 bodova. Na kraju svega ukupni pobjednik za 2021. kod muškaraca i žena je AK Agram sa 163 boda ispred AK Dinamo – Zrinjevac sa 105 bodova i na 3. mjestu AK Kvarner Rijeka sa 101 bodom.

Seniori 3. na 12 km

Što se tiče naših predstavnika i mi smo nastupili sa svojim najjačim trkačima i trkačicama kao ekipa u seniorskoj konkurenciji. U mlađim dobnim skupinama imali smo samo pojedince jer se za ekipu bodovalo troje, a trenutno još nismo u mogućnosti popuniti iste. Nadam se da ćemo uskoro i to uspjeti.

Najveći uspjeh i prvo pobjedničko postolje s krosa za naš klub uspjeli su ostvariti naši dečki u najduljoj disciplini na 12 km. U zaista jakoj konkurenciji Andrej Hladnik otrčao je jednu od najboljih utrka u životu i osvojio odlično 3. mjesto te i ovom utrkom dokazao kako se probija u sam vrh najboljih dugoprugaša u Hrvatskoj.

Također na odlično 10. mjesto probio se sve bolji Zoran Križanić i time samo potvrdio svoj evidentan napredak. Igor Goričanec samo je potvrdio o kakvom se trkaču radi s obzirom da je uz manje treninga, a i drugih obaveza ipak osvojio također odlično 16. mjesto. Upravo zbroj njihovih bodova donio nam je to pobjedničko postolje i osvajanje 3. mjesta u konkurenciji 15 klubova. Bravo i velika čestitka za Andreja, Zorana, Igora i njihovo novo pobjedničko postolje! Vrlo dobar nastup u toj utrci odradili su i Neven Buhin na 26. mjestu i Goran Šimunčić na 42. mjestu. Čestitka i za Nevena i Gorana!

AK varaždin

U ženskoj konkurenciji također smo imali ekipu u konkurenciji seniorki na 8 km. Naša najbolja trkačica Simona Jambrošić okušala se sada i u najjačoj seniorskoj konkurenciji gdje je u srazu s najboljima osvojila odlično 6. mjesto. Simona je od početka do kraja otrčala vrlo hrabro i pametno utrku te opet samo potvrdila svoj veliki potencijal. U toj utrci naše nove “puce” Ines Balog i Dijana Terzić imale su svoj prvi službeni nastup za klub i odradile su ga zaista vrlo dobro. Ines Balog je bila 34. dok je Dijana Terzić osvojila 37. mjesto. Zbroj njihovih bodova bio je dostatan za 8. mjesto od 16 klubova u toj utrci. Bravo i velika čestitka za Simonu, Ines i Dijanu!

Jakov Štampar pobjednik utrke kadeta na 1,5 km

jakov štampar

U ostalim utrkama imali smo samo pojedinačne predstavnike, a najbolji rezultat od svih postigao je Jakov Štampar koji je u utrci kadeta na 1,5 km pobijedio. Jakov je pametno i kontrolirano trčao cijelu utrku da bi se na samom kraju svojom požrtvovnošću i borbom uspio odvojiti od konkurenta iz AK Agram te pobijedio. Bravo i velika čestitka za Jakova jer ova utrka je samo pokazala o kakvom se potencijalu radi te da ga u budućnosti vjerojatno očekuju još mnoga pobjednička postolja! Pravu hrabru utrku u ovoj konkurenciji otrčao je i Filip Slunjski koji je osvojio također odlično 12. mjesto i samo potvrdio svoj konstantan napredak. Obojici je ovo bila prva službena utrka za klub i zato im ide zaista posebna i iskrena velika čestitka!

U konkurenciji kadetkinja na 1 km Ana Goričanec otrčala je također vrlo dobru utrku i osvojila 19. mjesto. Bravo i čestitka za Anu!

U konkurenciji mlađih juniorki na 2 km također u svom premijernom nastupu za naš klub nastupila je i Mia Furdi koja je osvojila 22. mjesto. Mia je također trčala vrlo hrabro i zato iskrena čestitka i njoj na otrčanoj utrci.

Na samom kraju posebno bi se zahvalio HAS-u na pomoći i podršci, pogotovo izborniku Mladenu Kataliniću, Vladi Mikulecu, tehničkom delegatu Željku Zguriću, zboru atletskih sudaca Varaždin i ZSUG Varaždin. Naravno da veliko i posebno hvala ide uvijek vrijednoj logistici koja je ovaj bila u sastavu: Robi, Neven, Karmela, Jasna, Jerry, Dalibor, Tomek, Petra S., Marek, Melko, Dominko, Zoran, Goran, Filip, Vladek, Jadranka, Paula, doktor Igor, Petra L., Patricia, Zvonko, Anica i Dominik. Ako sam koga zaboravil, bez zamjere.

Hvala i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog krosa jer nije bilo lako raditi u ovim nenormalnim uvjetima i u skladu s mjerama i preporukama HZJZ-a kojih smo se pridržavali. Mislim da smo svi zajedno ipak odradili dobar posao, a najvažnije od svega da su trkači došli konačno na svoje i mogli uživati trčeći u prirodi te da će im Varaždin i ovaj kros ostati u lijepoj uspomeni.

REZULTATI 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE