U jeku su pripreme za 4. Čakovečki polumaraton

polumaraton
U jeku su pripreme za nedjeljni polumaraton.

Pripreme za 4. Čakovečki polumaraton  koji će se održati u nedjelju, 25. travnja u završnoj su fazi. Do sada (22. 04. 15 h) je za 4. Polumaraton Zrinskih prijavljeno 460 trkača od čega 270 u utrci na 21 km te 190 na 5 km, tako da u nedjelju možemo očekivati oko 500 sudionika, što je odličan odaziv obzirom da se do prije par dana nije sa sigurnošću znalo hoće li se utrka održati. Kkao će se se odvijati organizatori supojasnili u priopćenju za javnost koje donosimo u nastavku:

-Utrci će se odazvati veliki broj trkača iz Međimurja i susjednih županija ali iz cijele Hrvatske, a ističemo prijavu i najavljen dolazak olimpijke Matee Parlov Koštro, koja će sudjelovati u utrci polumaratona na 21 km. Podsjetimo Matea je ostvarila normu i nastupit će ove godine na Olimpijadi u Tokyu u maratonskoj utrci. Zanimljivi će biti i okršaji brojnih trkačica i trkača Međimuraca i Međimurki kojih je sve više u našoj županiji a borbe za medalje će se voditi u svim uzrastima jer će se nagrade osvajati u kategorijama s razmakom od po 5 godina na 21 km te po 10 godina 5 km. Uz to poseban poredak vodit se i za utrke vatrogasaca.

Za najuspješnije u ukupnom poretku utrke na 21 km predviđeni su pehari i novčane nagrade te poseban prigodan poklon za prvih šestero u muškoj i ženskoj konkurenciji – vikend za dvije osobe, glavnog sponzora utrke Termi Sveti Martin.
Posebna regulacija i zatvaranje prometa

Mole se građani za strpljenje zbog zatvaranja prometa u vremenu od 7:30 kada će početi pripreme za utrku i od 9 do 12 sati kada će se odvijati utrka.

Raspored zatvaranja prometnica:

Zrinsko Frankopanska, od rotora kod pošte do rotora kraj hotela 7:30 – 9:20

Zrinsko Frankopanska, od rotora kod hotela do nadvožnjaka kod Čatexa 8:50 – 9:20 Vukovarska, Vladimira Nazora 8:50 – 9:30

O. Keršovanija, E. Kvaternika, I. Mažuranića 9:00 – 10:00

T. Masaryka, I.G.Kovačića, Zavnoh-a, Mihovljanska, Kralja Tomislava 9:00 – 10:00

Dr. Ante Starčevića, Preloška 9:00 – 10:20

Putjane, Pavleka Miškine, L.Bezeredya 9:30 – 10:30

T. Goričanca, A. Mihanovića, J. Bedekovića 9:30 – 10:40

J.Križanića, V.Lisinskog, Kalnička 9:30 – 11:00 Zagrebačka,

T.Bratkovića 9:40 – 11:15

Također mole se građani da se prema uputi stožera Civilne zaštite te u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama ne grupiraju prilikom praćenja trkača već da drže dovoljan razmak uz trasu. Pogotovo se to odnosi na mjesto ulaska u cilj gdje svakako ne smije biti grupiranja niti bilo kakve gužve. Nadalje, mole se trkači da se na startu pojave sa zaštitnim maskama a nakon što krene utrka i stvori se dovoljan razmak između trkača maska se može spremiti ili baciti.

 

Ostavi komentar