Tijana Korent: Iščekivanje ovog rezultata je bio stvarno dobar trening za živce

Povijesni posao odradila je hrvatska ženska seniorska reprezentacija u sportskoj gimnastici koja je danas na Europskom prvenstvu u Mersinu izborila čak 4 finala!

Prvo hrvatskom ekipno finale donijele su Tijana Korent, Ana Đerek, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač, a uz to u lovu na pojedinačne medalje biti će Korent na preskoku te Zwicker na dvovisinskim ručama i gredi.

Hrvatska ekipa u današnjim kvalifikacijama zauzela je 6. mjesto sa 140,064 boda i u subotu će se boriti u finalu među 6 najboljih europskih ekipa u Mersinu.

Naša ženska gimnastika jedino pojedinačno finale do sada imala je ono Tijane Korent s EP-a u Moskvi 2013. godine, a sada, 7 godina kasnije, Tijana je donijela novo nakon što je u kvalifikacijama preskoka danas bila 8. sa 13,383 boda.

Mogu samo reći da sam presretna i prezadovoljna ulaskom u finale na preskoku. Također veseli me i ulazak ekipe u finale, jer to je poseban rezultat. Već dugo nismo nastupali kao ekipa, baš se veselim tom finalu u subotu. Sretna sam što sam uopće mogla biti ovdje nakon svih situacija koje su mi se izdogađale, trebalo nam je konačno malo sreće na ovom natjecanju. Iščekivanje ovog rezultata je bio stvarno dobar trening za živce, jer čekati apsolutno do zadnje gimnastičarke u kvalifikacijama da li ste ušli u finale ili ne, nakon odrađene svoje sprave je nešto što donosi ovaj sport, ali nije najugodniji osjećaj. Međutim, ono što slijedi nakon, ta euforija i sreća, nakon što vidite da ste osmi, da ste uspjeli u svom cilju i da vam je ovo 2. europsko finale… Sretna sam. Puno mi znači podrška moje obitelji, prijatelja i najviše mojih trenera koji su cijelo ovo vrijeme bili uz mene. Hvala svima na svemu što su do sada napravili za mene“, emotivna je bila Tijana Korent.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE