12.8 C
Čakovec
Srijeda, 10 travnja, 2024

Tibor Tkalčec i Ena Car najbolji rukometaš i rukometašica Međimurja u 2017.

U organizaciji Rukometnog saveza Međimurja, na čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić, održan je tradicionalni, peti po redu izbor najboljih međimurskih rukometaša i rukometašica. Najbolje su i ove godine izabrali međimurski sportski novinari, koji su aktivno pratili postignute rezultate međimurskih ekipa.

Na samom početku svečanosti članovi Upravnog odbora Rukometnog saveza Međimurja Radovan Farkaš i Emilija Kovačić dodijelili su priznanja perspektivnim mladim igračicama i igračima koje su primili Anja Balent ŽRK Zrinski, Tonka Hozjak ŽRK- Prelog, Vito Horvat MRK Čakovec, Lovro Kozjak RK Prelog i Petar Logožar RK Nedelišće.

Najboljom međimurskom rukometašicom u prošloj godini proglašena je Ena Car iz ŽRK-a Zrinski, jedna od stožernih igračica čakovečkog rukometnog prvoligaša i juniorska reprezentativka Hrvatske.

Najbolji rukometaš po izboru međimurskih sporskih novinara je Tibor Tkalčec iz MRK-a Čakovec. Tibor je dugodišnji igrač čakovečkog rukometnog kluba. Svoju rukometnu karijeru počeo je u San sportu, nakon čega prelazi u RK Perutnina Pipo IPC. 2010.godine upisuje fakultet i prekida karijeru.No, 2014. po završetku studija vraća se rukometu i postaje član RK Nedelišće, a sada je već dvije sezone član Muškog rukometnog kluba Čakovec i igra na poziciji lijevog krila.

Željku Goliku posthumna nagrada za najboljeg trenera godine

Željko Golik, koji nas je prerano, u 63.godini života napustio u srpnju prošle godine, proglašen je najboljim međimurskim trenerom u 2017. Bio je rođen 1954. godine, a rukometom se počeo baviti u osnovnoj školi. Za seniorsku momčad počeo je trenirati sa 16 godina i igrao rukomet do svoje 40 godine. Bio je trener mlađih kategorija u ženskim i muškim klubovima u Čakovcu i Međimurju. Trenirao je seniorke 2F Čakovca te seniore Perutnine Pipo IPC-a, Varteksa, Preloga i Nedelišća. Trener i sportski direktor u varaždinskoj Koki. Od 2012. godine Golik je bio trener u Ženskom rukometnom klubu Zrinski Čakovec. Pod njegovim vodstvom kadetkinje kluba tri su puta bile prvakinje Hrvatske.Priznanje je na svečanosti primila njegovasupruga Đurđica.

Spomenimo kako su samoj svečanosti uz mnogobrojne rukometaše I rukometne djelatnike prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Rukometnog saveza Međimurja Miljenko Topličanec, te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić, koji su ujedno uručili i nagrade i priznanja najboljima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,134FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE