Za Tenis klubom Prelog najmasovnija teniska sezona na vanjskim terenima

Skupštinom, održanom proteklog vikenda, članovi Tenis kluba Prelog zaključili su izuzetno uspješnu 2017. godinu.

Izvještaj o radu u prošloj 2017. godini podnio je predsjednik Tenis kluba Prelog Zlatko Filipić, dok je blagajničko izvješće podnio Darko Čavlek.

Protekle godine, izgradnjom dva nova terena te na taj način zaokruživanjem teniskog kompleksa s pet terena, stečeni su uvjeti i za organizaciju još kvalitetnijih turnira, kako klupskih, tako i onih iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza. Protekle je godine na terenima Tenis kluba Prelog održano natjecanje u tenisu za djecu u dobi od 8 do 10 godina – Otvoreno prvenstvo Preloga. Na turniru su sudjelovali mladi tenisači iz Đurđevca, Bjelovara, Virovitice, Koprivnice, Varaždina, Čakovca i Preloga – ukupno 50 djece.

Krajem kolovoza održan je i tradicionalni 6. po redu turnir mješovitih parova, na kojem je sudjelovalo 12 teniskih parova. Održano je i Prvenstvo kluba za djecu u nekoliko kategorija, a sudjelovala su djeca polaznici Škole tenisa TK Prelog koji su se natjecali u 3 kategorije: 6, 8 i 10 godina.

Inner Wheel klub Prelog i Rotary klub Prelog u suradnji s Teniskim klubom Prelog organizirali su protekle godine humanitarni turnir u tenisu i beli na kojem je sudjelovalo 40 igračica i igrača i ukupno stotinjak posjetitelja, a prikupljena sredstva namijenjena su djeci s poremećajem iz spektra autizma.

Izuzetno uspješna i najmasovnija do sada teniska sezona na vanjskim terenima TK Prelog uspješno je završena odigravanjem finalnih mečeva Prvenstva kluba za 2017. godinu, a tijekom cijele godine održala su se i tri ciklusa klupske lige u kojoj je sudjelovalo pedesetak tenisača i tenisačica. Teniske ekipe natjecale su se prošle godine u seniorskoj i veteranskoj konkurenciji u okviru Momčadskog prvenstva Međimurja i regije (u okviru TSSZH). Seniorska ekipa natjecala se u III. hrvatskoj teniskoj ligi, 2. i 3. veteranska ekipa natjecale su se u veteranskoj Međimurskoj ligi. Veteranska ekipa TK Prelog 1 odigrala je finale Veteranskog prvenstva Međimurja i završila kao drugoplasirana. Veterani TK Prelog 1 su sudjelovali u završnici Momčadskog državnog prvenstva 2017. za veterane održanog 25. i 26.11.2017. u Zagrebu pod okriljem Hrvatskog teniskog saveza veterana i osvojili visoko treće mjesto.

Kako je rečeno na Skupštini, Teniski klub Prelog udruga je koja se može pohvaliti kvalitetnim radom, konstantnim poboljšanjima u organizaciji aktivnosti, pridonoseći time popularizaciji tenisa, sporta u koji se mogu uključiti svi, bez obzira na dob, spol i predznanje.

Klub trenutno ima oko 110 članova i članica svih dobnih skupina.

Izgradnja dodatne rasvjete na terenima glavni je infrastrukturni plan za ovu godinu, a i ove godine organizirat će se sva tradicionalna natjecanja Teniskog kluba Prelog. Klub će nastaviti aktivnosti Male škole tenisa za djecu te nastaviti uspješan projekt teniske škole za žene u kojoj je u 2017. godini sudjelovalo 13 polaznica.

Skupštinu je, ispred Grada Preloga, pozdravio predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa, čestitavši na svim ostvarenim rezultatima i zaželio još uspješniji rad u ovoj 2018. godini.

Foto: Studio Vipro

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE