16.7 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Osvajanje Europskog prvenstva Antonije Ružić istaknuto kao veliki uspjeh hrvatskog tenisa

Hrvatski teniski savez u četvrtak 30. prosinca protekle godine održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj je osvajanje europskog naslova Antonije Ružić posebno istaknuto kao veliki uspjeh hrvatskog tenisa.

> Međimurka na tronu Europe: Antonia Ružić osvojila europsko prvenstvo!

Predsjednica HTS-a Nikolina Babić u uvodu se zahvalila svim članovima te ostalim teniskim djelatnicima na cjelogodišnjem radu. Istaknuti su najbolji rezultati hrvatskih tenisačica i tenisača tijekom cijele godine koja je donijela pregršt sjajnih rezultata.

Posebno su istaknute dvije olimpijske medalje, finale Davis Cupa, osvajanje Orange Bowla i „broj 1“ na rang listi juniorki Petre Marčinko, sedmo mjesto na rang listi Milija Poljička, europski naslov Antonije Ružić…

Na skupštini također je naglašeno značajno povećanje broja međunarodnih turnira u Hrvatskoj, a od budućih planova istaknut je prioritet osiguravanja uvjeta za zimski trening, za početak u Zagrebu i Splitu kao najvećim središtima.

Tema su također bila izvješća pojedinih sekcija (ZTSH, ZTHH, HTSV i Hrvatski teniski savez tenisača u kolicima), objavljen je plan poslovanja za 2022. godinu te je predloženo usvajanje Strategije razvoja teniskog sporta u Hrvatskoj.

Nakon brojnih ovogodišnjih uspjeha, Antonia Ružić trenutno je 336. igračica svijeta na WTA ljestvici sa 185 osvojenih bodova.

>Intervju s Antonijom Ružić: Više ne mogu zamisliti svoj život bez tenisa

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE