18.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Naša Antonia Ružić prošla 1. kolo svjetskog prvenstva

Antonia koja je tek u petak napunila 14 godina u 1. kolu ždrijeba u kojem je 64 najboljih igračica svijeta u tom uzrastu ušla je izravno u ždrijeb (nije trebala igrati kvalifikacije) u utorak je u 1. kolu savladala vrlo sigurno Francuskinju Astrid Cirotte 6:4, 6:3.

Sjajne vijesti o uspjehu hrvatskog sporta (polufinale hrvatskih rukometaša na EP i polufinale Mirjane Lučić Baroni na Australian Open) upotpunila je i naša 14. godišnja međimurska tenisačica Antonia Ružić iz Orehovice, članica TK Franjo Punčec Čakovec koja je po prvi puta zaigrala na neslužbenom Svjetskom prvenstvu za tenisačice i tenisače do 14 godina Petis As Tarbes 2017. Mondial Lacoste koje je u subotu 21. siječnja započelo u francuskom gradu Tarbesu.

Antonia koja je tek u petak napunila 14 godina u 1. kolu ždrijeba u kojem je 64 najboljih igračica svijeta u tom uzrastu ušla je izravno u ždrijeb (nije trebala igrati kvalifikacije) u utorak je u 1. kolu savladala vrlo sigurno Francuskinju Astrid Cirotte  6:4, 6:3. Bila je uspješna još jedna hrvatska tenisačica, ujedno uz Antoniju najbolja naša tenisačica u tom uzrastu, Noa Krznarić koja je inače 4. nositeljica turnira svladavši Nizozemku Boyden 6:1, 6:0.

Naša Antonia nakon što je uspješno prošla prvo kolo i ušla među 32 najbolje igračice ovog najvećeg svjetskog turnira danas je u 2. Kolu čeka još teža prepreka. Igra sa 6. nositeljicom Amerikankom Elvinom Kalijevom koja je uz dosta poteškoća pobijedila Mađaricu Toth. Ako je prema tome suditi, naša međimurska tenisačica ako pokaže igru kao u 1. kolu ima šanse i protiv 6. nositeljice.

Turnir u Tarbesu ove godine bilježi svoje 35. Izdanje, a u svojoj povijesti ugostio je brojne 14. godišnjake i mlađe igrač(ic)e koji su nakon toga postali ponajbolji svjetski tenisači poput Rafaela Nadala i brojnih drugih. Finale ovogodišnjeg izdanja turnira je u nedjelju 29. siječnja.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE