13.8 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Juniorke Punčeca treće na Momčadskom prvenstvu Hrvatske

Prolaskom regionalnih kvalifikacija ženska juniorska ekipa Teniskog kluba Franjo Punčec izborila je pravo nastupa na završnici Momčadskog prvenstva Hrvatske, koje je održano na terenima I Teama u Velikoj Gorici.

Na prvenstvu je nastupilo osam najboljih ženskih juniorskih ekipa iz teniskih klubova: HTK Zagreb, Zagi, Ponikve, TK Split 1950, Top spin, I Team 1 i 2 i Franjo Punčec.

U prvom kolu juniorke Punčeca bile su uvjerljive protiv juniorki zagrebačkih Ponikva i pobijedile rezultatom 6:0. Pobjede u pojedinačnim susretima ostvarile su Martina Bokulić, Tara Gorinšek, Antonia Ružić i Leonarda Horvat u pojedinačnim susretima i Martina Bokulić/Nika Šarić i Leonarda Horvat/Antonia Ružić u susretima parova.

U polufinalnom susretu protiv prvih nositeljica prvenstva, ekipe HTK Zagreb, Čakovčanke nisu bile bez šansi. U pojedinačnim susretima povele su Zagrepčanke 3:1, iako je rezultat mogao biti neriješen 2:2. U susretima parova svakoj ekipi pripala je po jedna pobjeda. Završni rezultat susreta 4:2 odveo je juniorke HTK Zagreb u borbu za titulu prvaka a juniorke Punčeca u borbu za treće mjesto. U ovom susretu pobjedu u pojedinačnom susretu ostvarila je Leonarda Horvat i par Tara Gorinšek/Antonia Ružić.

Susret za treće mjesto protiv prve momčadi zagrebačkog I Teama, nakon velike borbe do zadnjeg poena, pripao je čakovečkim igračicama. Nakon pojedinačnih susreta rezultat je bio izjednačen 2:2, a oba susreta parova juniorke Punčeca dobile su u trećem setu rezultatom 11-9. Konačni rezultat bio je 4:2, a osvojeno treće mjesto veliki je uspjeh za čakovečku ekipu.

Ekipa Punčeca nastupila je u sastavu Leonarda Horvat, Nika Šarić, Antonia Ružić uz ovogodišnja pojačanja: Martinu Bokulić (TK Ogulin) i Taru Gorinšek (TK Ptuj).

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE