Izvanredna međimurska tenisačica Antonia Ružić danas slavi rođendan

Sjajna međimurska tenisačica Antonia Ružić danas je napunila 19 godina te joj tim povodom želimo sve najbolje uz puno uspjeha u nastavku karijere!

Prošlu godinu u poretku svih tenisačica na WTA ljestvici najboljih na svijetu, završila je na 350. na svijetu, dok je u jednom trenutku dostigla rekordno 332. mjesto. No, gledajući samo njezino godište odnosno tenisačice rođene 2003. godine, WTA je našu tenisačicu svrstao na visoko četvrto mjesto igračica svijeta. Antonia je nanizala odlične rezultate. Osim napretka za nevjerojatnih 826 mjesta, također je osvojila naslov na Europskom prvenstvu do 18 godina u švicarskom Klostersu te je osvojila dva uzastopna naslova na ITF-ovim turnirima. Prvi je turnir osvojila u portugalskom Lagosu dok je drugi osvojila u njemačkom Hamburgu te nanizala čak 12 uzastopnih pobjeda. Njezini brojni uspjesi zasluženo su doveli Antoniju do mjesta četvrte tenisačice svijeta u svojoj dobnoj skupini.

– U 2022. mi je cilj igrati sve jače i jače turnire na seniorskoj razini, kvalificirati se na Grand Slam turnire te ući u najboljih 200 odnosno 150 tenisačica, rekla je Antonia o svojim planovima za novu godinu. No, krajem prošle pretrpjela je ozljedu lakta pa se nada da će se ozljeda uskoro u potpunosti sanirati te da bi trebala početi s pripremama i treninzima kojima se jako veseli.

– Nisam se još prijavila na turnire pošto zbog ozljede nemamo još neki plan na koje turnire ciljati, ali kada ću početi s treninzima onda ću definitivno znati. Ja se nadam da ću polovicom i krajem drugog mjeseca igrati turnire, optimistično je dodala međimurska tenisačica u nastavku. Prethodne godine ušla je u društvo 350 najboljih tenisačica svijeta, na svojem je putu pobjeđivala tenisačice koje su 500 mjesta bolje od nje rangirane na WTA ljestvici, velik broj susreta riješila je već u prva dva seta te je također ostvarila svoju prvu pobjedu protiv tenisačice koja se nalazi u najboljih 100 na svijetu.

– Nisam naravno očekivala takav plasman, ali sam znala da ja to mogu jer je trebalo doći kad tad i rad se isplatio, ali idemo dalje, spremna sam za nove izazove, odlučno je rekla Antonia.

– Naravno super je osjećaj biti u društvu najboljih, ali ima još dosta toga za poraditi i sazrijevati, ali bitno je da volim i uživam kroz ono što radim, smatra tenisačica iz Orehovice. Kako nam je rekla na kraju razgovora, njezin cilj u karijeri je osvojiti barem jedan Grand Slam te naravno, biti broj 1.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE