Povijesni uspjeh hrvatskog tenisa: Mektić i Pavić uzeli zlato, Čilić i Dodig srebro

Završetkom finalnog ogleda turnira teniskih parova na Olimpijskim igrama u Tokiju, hrvatski parovi i službeno su uzeli zlatnu i srebrenu medalju.

Naši tenisači ispisali su povijest u Tokiju i osigurali praznik hrvatskog tenisa. U finalu olimpijskog turnira muških parova nakon 113 godina, odnosno posljednji put 1908. godine, pronašli su se parovi finalisti iz iste zemlje.

Prvo mjesto uzeli Pavić i Mektić

U svrehrvatskom ogledu koji se igrao na središnjem terenu, prvo mjesto uzeli su Pavić i Mektić.

Nakon 46 minuta igre prvi set otišao je, rezultatom 6:4, u ruke Mektića i Pavića. Drugi set, koji je trajao 36 minuta, osvojili su Čilić i Dodig (3:6) te izjednačili na 1-1. O zlatu odnosno olimpijskom pobjedniku odlučivalo se u super tie-breaku.

Pavić i Mektić sjajno su otvorili tie-break rezultatom 6:0, koji se igra do 10. Čilić i Dodig poboljšali su igru, no nije bilo dovoljno te su olimpijsko zlato uzeli Pavić i Mektić (rezultatom 10:6), dok srebro uzimaju Čilić i Dodig.

Povijesni uspjeh i potvrda kvalitete

Neovisno o tome koji par je završio prvi, a koji drugi, oba su pokazala dominaciju, talent i lakoću pobjeđivanja kroz cijeli turnir što je na kraju rezultiralo povijesnim uspjehom te potvrdilo kako Hrvatska spada u svjetsku tenisku velesilu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE