7.1 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Antonia Ružić se vraća na teniski teren: U Turskoj nastupa u dresu reprezentacije!

Nakon što dulje vrijeme zbog ozljede nije nastupala, međimurska tenisačica Antonia Ružić vraća se na teniski teren i to u dresu reprezentacije.

Hrvatska ženska teniska reprezentacija otputovala je u tursku Anatlyju na turnir Prve skupine Billie Jean King Cupa (bivši Fed Cup) gdje će igrati u skupini B zajedno s reprezentacijama Švedske, Austrije, Bugarske, Slovenije i Gruzije.

Prve suparnice našim tenisačicama bit će Šveđanke. Susret je na rasporedu u ponedjeljak s početkom u 11:00.

– S velikim očekivanjima ispraćamo našu žensku reprezentaciju u Antalyju uz želje za plasman u viši rang. Ponosni smo i sretni da ponovo na okupu imamo najjači mogući sastav, rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u uvodu konferencije za medije.

– Drago mi je da smo nakon dosta dugo vremena svi na okupu i to u najjačoj postavi. U sastavu naše reprezentacije su Petra Martić, Ana Konjuh, Donna Vekić, Petra Marčinko i Tara Würth, a s nama putuje i Antonia Ružić. Ove je godine format natjecanja iznimno težak, tražimo prvo mjesto u skupini s još pet reprezentacija. Na papiru smo jedni od favorita, no treba to i potvrditi na terenu. Ne smijemo nikog podcijeniti, u ovakvom su natjecanju iznenađenja česta. Sjetimo se samo lanjskog uspjeha naše Davis Cup reprezentacije, riječi su izbornice Ive Majoli.

Naše tenisačice će u šest dana odigrati pet mečeva te će biti prilike ravnomjerno rasporediti teret na sve igračice.

Foto: HTS

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE