Ivanišević postao prvi Hrvat primljen u Kuću slavnih: Hrvatska je mala zemlja s velikim srcem

Umirovljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević noćas je, tijekom svečanosti koja se održala u ponoć po srednjoeuropskom vremenu, primljen u tenisku Kuću slavnih u Newportu na Rhode Islandu.

Legendarni hrvatski tenisač u Kuću slavnih ušao je kao dio Klase 2020. te je trebao biti uvršten prošle godine, no to je bilo odgođeno zbog pandemije koronavirusa. Preko videozida u Kuću slavnih „uveo“ ga je John McEnroe te dodao kako je Ivanišević jedini luđi igrač od njega.

Zajedno s Goranom, kao dio iste klase, uvrštena je umirovljena španjolska tenisačica Conchita Martinez. Kao dio Klase 2021. u Kuću slavnih ušli su Dennis Van der Meer i Original 9 (devet tenisačica i promotorica Glady Heldman, koje su 1971. oformile WTA Tour).

Emotivan govor

Ivanišević je održao govor od gotovo 8 minuta pri čemu se također prisjetio svojih početaka u Splitu, trenera i reprezentativnih suigrača. Također se našalio s navijačima, drugim tenisačima pri čemu se zahvalio i novinarima, istaknuvši kako mu je najvažnija stvar obitelj.

-Dvije najvažnije osobe u mojoj karijeri. Moji mama i tata. Dvoje ljudi koji su žrtvovali zdravlje, karijere, vrijeme. Dali mi bezuvjetnu ljubav kako bih uspio. Majko, oče, nema dovoljno riječi hvale, nema dovoljno riječi koje bih mogao izreći za sve što ste učinili za mene. Kad bih ponovno morao ići na ovo putovanje, ponovno bih izabrao vas za mamu i tatu, da opet prolazimo sve zajedno. Volim vas i hvala vam na svemu, emotivno je rekao Ivanišević osvrnuvši se na svoje roditelje.

Također se lijepim riječima osvrnuo na svoje troje djece i svoju suprugu. Na kraju se osvrnuo na svoj rodni Split i Hrvatsku.

-Hvala i mojoj zemlji. Znate da smo mala zemlja s velikim srcem, nikad ne prestajemo vjerovati, rekao je za svoju domovinu.

Pri kraju govora, uz pljesak teniskih legendi, zahvalio se svima te dodao kako je ovo njegov kraj te da se njegov san ostvario.

Foto: Screenshot Twitter Tennis Hall of Fame
Prvi Hrvat u Kući slavnih

Ivanišević je postao prvi hrvatski tenisač u povijesti koji je ušao u Kuću slavnih. Ovo ogromno tenisko priznanje ukazano mu je nekoliko dana nakon 20. obljetnice njegovog najvećeg trenutka u teniskoj karijeri, nezaboravnog osvajanja Wimbledona 2001. godine.

Također je i jedini tenisač u povijesti koji je pobijedio na Wimbledonu s pozivnicom, kao i tenisač s najnižim plasmanom u vrijeme pobjede – 125. nakon koje je skočio na visoko 16. mjesto.

U karijeri je osvojio ukupno 22 titule te je ovo priznanje neopisiva čast našem umirovljenom tenisaču.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE