Antonia Ružić postala prvakinje Hrvatske u juniorskoj konkurenciji do 18 godina

Antonia Ružić
Antonia Ružić

Mladi tenisači Punčeca Antonia Ružić i Noa Levak imaju nove uspjehe.

JOŠ JEDAN NASLOV ZA ANTONIU RUŽIĆ

Nakon što je osvojila naslov Prvakinje Hrvatske za juniorke do 16 godina u dvorani, petnaestogodišnja Antonia Ružić osvojila je naslov i u konkurenciji juniorki do 18 godina.

Prvenstvo je održano u Ogulinu, a Antonia je na prvenstvu nastupila s pozivnicom izbornika. U prvom kolu pobijedila je Karlu Kilić (TK Dalmacijacement) 6:2 7:5, u drugom kolu Klaru Vukićević (TK Pomak) 6:2 6:3, u četvrtfinalu Itu Habeković (HTK Zagreb) 6:3 6:1. U polufinalnom susretu bila je bolja od druge nositeljice Laure Mašić (HTK Zagreb) 6:4 7:5, a u finalnom susretu od prve nositeljice turnira i prvorangirane igračice s hrvatske rang liste Domenike Turković (TK Špansko) rezultatom 7:6 7:6.

Osvajanjem naslova prvakinje Hrvatske u obje juniorske konkurencije (do 16 i 18 godina) Antonia je potvrdila da spada u sam vrh hrvatskog tenisa.

NOA LEVAK OSVOJIO TURNIR

Odičan rezultat ostvario je jedanaestogodišnji Noa Levak u Zagrebu na Dvoranskom OP Ponikva za dječake i djevojčice do 12 godina.

Na turniru je nastupio kao četvrti nositelj, u prvom kolu bio je slobodan, u drugom bio bolji od Noe Pasarića (TK Vulpes) 6:3 6:0, a u četvrtfinalu pobijedio je Luku Šainovića (TK Top Splin) 6:2 6:1. Jednako uvjerljiv bio je u polufinalnom susretu protiv drugog nositelja Hrvoja Marića (TK Ponikve) i pobijedio rezultatom 6:2 6:0.

U finalnom susretu pobijedio je prvog nositelja turnira Lovru Maričića iz zagrebačkog Top Spina rezultatom 7:5 6:2.

Noa Levak

Ostavi komentar