Antonia Ružić nanizala dvije pobjede na turniru u Nizozemskoj i izborila četvrtfinale

Nakon što je zbog problema s ozljedom izbivala kraće vrijeme, Antonia Ružić vratila se na teniske terene na ovotjednom jakom ITF-ovu turniru u nizozemskom Amstelveenu.

U srijedu je pobjedom otvorila svoj nastup protiv domaće igračice Stephanie Judith Visscher (712. igračica svijeta), rezultatom 0:2 (3:6, 0:6) odnosno s tek tri izgubljena gema. Ovo je odličan povratak međimurske tenisačice koja je počela svoj lov na prve Grand Slam kvalifikacije.

Antonia je trenutno 280. igračica svijeta na WTA ljestvici i svaki turnir i meč su itekako bitni, a kako nema ništa bodova za braniti od prošle sezone, kvalifikacije za US Open su itekako dohvatljive.

U drugom kolu turnira u Nizozemskoj, nagradnog fonda 60 000$, naša Orehovčanka jučer je nakon skoro dva sata igre slavila 1:2 (3:6, 6:2, 4:6) protiv Isabelle Shinikove (216. igračice svijeta), koja je ujedno bila i osma nositeljica. Ovo je bila još jedna važna pobjeda u borbi za kvalifikacije US Opena.

Za plasman u polufinale i novi napredak na ljestvici Antonia će danas igrati protiv 186. igračice svijeta, Simone Waltert iz Švicarske. Ako je suditi po prošloj godini, Antonia je istu suparnicu ostavila samo na četiri gema pa nema sumnje da će ponoviti isto.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE