Antonia Ružić ostvarila novi uspjeh: Hrvatska U-18 reprezentacija izborila završnicu Summer Cupa

Foto: HTS

Hrvatska ženska teniska reprezentacija do 18 godina osvojila je drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru Summer Cup u češkom Mostu te se plasirala na završni turnir osam najboljih sastava u ovom natjecanju.

Pobjeda nad Bugarskom u prvom kolu

Na otvaranju turnira u Češkoj naše tenisačice svladale su Bugarke s 3:0. Aktualna europska prvakinja Antonia Ružić pobijedila je Katerinu Dimitrovu (6:3, 6:3), dok je Petra Marčinko Denislavi Gluškovoj prepustila svega jedan gem – 6:1, 6:0. U susretu parova su Marčinko i Lucija Ćirić Bagarić slavile protiv Dimitrove i Velikove – 6:0, 1:6, 10:8.

Češka bolja u drugom kolu

U drugom kolu naša reprezentacija poražena je od domaće reprezentacije s 2:1. Dominika Salkova nadvisila je Antoniju Ružić (4:6, 6:4, 6:3), Lucie Havličkova Petru Marčinko (6:4, 4:6, 7:6(3)), dok su Lucija Ćirić Bagarić i Marčinko u paru nadjačale Klimovicovu i Salkovu – 2:6, 6:4, 10:8.

Plasman osiguran pobjedom protiv Švedske

U trećem kolu natjecanja protiv Švedske sve je već bilo riješeno nakon pojedinačnih susreta. U prva dva meča Antonia Ružić je bila bolja od Louise Wikander (6:3, 6:2), a Petra Marčinko od Klare Milicevic – 6:3, 6:3. Osvojivši drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru osigurale su završni turnir, a Šveđankama predale susret parova čime je rezultat ukupno bio 2:1 za naše reprezentativke.

Ovo je još jedan novi uspjeh naše talentirane Orehovčanke, nakon što je prošli tjedan osvojila zlato na Europskom prvenstvu do 18 godina u švicarskom Klostersu.

Ostavi komentar