7.6 C
Čakovec
Utorak, 16 travnja, 2024

Antonia Ružić dobra u repki; Noa Levak i Lucija Vidović najbolji u regiji

Šarolike vijesti stižu iz Teniskog kluba Franjo Punčec.

VRLO DOBAR NASTUP ANTONIE RUŽIĆ ZA REPREZENTACIJU

Antonia Ružić nastupila je za reprezentaciju Hrvatske na kvalifikacijskom turniru ekipnog prvenstva Europe za djevojčice do 14 godina – Summer cupu.
Turnir je održan u češkom Rakovniku i na njemu je nastupilo osam reprezentacija: Slovačke, Slovenije, Belgije, Hrvatske, Portugala, Švedske, Turske i Češke.
U prvom kolu hrvatske igračice pobijedile su slovenske rezultatom 3:0, da bi u drugom bile poražene od slovakinja rezultatom 2:1. Istim rezultatom naše su igračice poražene u susretu za treće mjesto od reprezenativki Švedske.
Antonia je pobjedila Niku Strašek (Slovenija), a izgubila od Inez Marie Kotlikove (Slovačka).

NOA LEVAK I LUCIJA VIDOVIĆ NAJBOLJI U REGIJI

Prema kalendaru Teniskog saveza sjeverozapadne Hrvatske održano je devet turnira za dječake i djevojčice do 9 godina.

Vrlo dobre rezultate ostvarili su i najmlađi igrači i igračice TK Franjo Punčec.

U konkurenciji dječaka Noa Levak odigrao je pet turnira i na svih pet pobijedio (Koprivnica, Varteks, Križevci, Prelog, Čakovec). Čak što više na svim turnirima koje je igrao ostvario je samo pobjede i to bez izgubljenog seta i bez izgubljenog gema!
Na turnirima su nastupili i ostali igrači Punčeca: Lukas Ladić, Mihael Želežnjak, Gabrijel Nađ, Leon Šarić, Noa Lepen i Viktor Rešetar od kojih se već slijedeće sezone puno očekuje.

Među djevojčicama mlada Čakovčanka Lucija Vidović pobijedila je na četiri turnira (Virovitica, Prelog, Đurđevac, Čakovec) što joj je donijelo prvo mjesto na rang listi TSSH za djevojčice do 10 godina.
Vrlo dobre bile su i ostale igračice Punčeca Emily Božić i Nika Urem.

SENIORI ISPALI IZ PRVE LIGE

Prva seniorska momčad TK Franjo Punčec u prvoligaškom društvu zadržala se tek jednu sezonu. Momčad je nastupila gotovo u istom sastavu kao i prošle godine, bez pojačanja, čak što više bez dvojice standardnih igrača Dejana Žličara i Mitje Zajšeka. Prvi dio lige igran je u dvije skupine a nakong toga momčadi su međusobno razigravale za konačni poredak. Skupinu Palada činili su klubovi: Ponikve, Lošinj Jadranka, HTK Zagreb, Varteks, Chromos Savica i Franjo Punčec, dok su u skupinu Punčec bili svrstani: Osijek, Ogulin, Karlovac, Vrbovec, Rabac i Dalmacijacment.

Iako oslabljeni, seniori Punčeca pokazali su veliko zalaganje i borbenost, a nedostajalo je i malo sreće. Čak četiri susreta izgubili su tijesnim rezultatom 4:3, doslobno u zadnjim susretima parova, koji su vrlo lako mogli otići na stranu čakovečkih tenisača.

U prvom kolu na gostovanju kod zagrebačkih Ponikva poraženi su rezultatom 4:3, iako je moglo biti i obrnuto. Pobjede su ostvarili Karlo Škvorc, Jure Frank i par Maik Nerer / Mitja Zajšek.

U drugom kolu na domaćem terenu protiv varaždinskog Varteksa ista priča. Poraz 4:3. Ovaj put pobjede su ostvarili Matko Varga i Jure Frank pojedinačno i zajedno u paru.

Treći uzastopni poraz istim rezultatom 4:3 dogodio se ovog puta na gostovanju protiv Teniskog kluba Lošinj Jadranka. Pobjede u pojedinačnim susretima i zajedno u paru ostvarili su Bruno Babić i Maik Nerer.

Susreti četvrtog i petog kola protiv momčadi Chromos Savice i HTK Zagreb (kasnije finalisti ovogodišnjeg prvenstva) donijeli su uvjerljive poraze rezultatom 7:0.

Nakon plasmana na posljednje, šesto mjesto u svojoj skupini igran je susret za plasman na 11. mjesto koji je nudio mogućnost ostanka u 1. ligi (susret sa drugoplasiranom momčadi 2. lige). Susret protiv Dalmacijacementa odigran je u Solinu. I ovog puta zabilježen je poraz rezultatom 4:3, a pobjede su ostvarili Karlo Škvorc i Maik Nerer u pojedinačnim susretima, a Matko Varga i Jure Frank u susretu parova.

TK Franjo Punčec Seniori
Seniori

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,191FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE