6.1 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Antonia Ružić četvrta je igračica svijeta u svojoj dobnoj skupini

Prema službenim podacima krovne udruge ženskog profesionalnog tenisa odnosno Women’s Tennis Association, koje su objavili krajem protekle godine nakon završenih WTA finala za 2021. godinu, Antonia Ružić je četvrta igračica na svijetu u svojoj dobnoj skupini.

Naime, WTA je objavio ljestvicu 10 najbolje rangiranih igračica iz svake godine rođenja (od 2000. godišta) za cjelokupnu proteklu godinu. Međimurska tenisačica godinu je završila na 350. mjestu na listi najboljih tenisačica svijeta te je u generaciji 2003. proglašena četvrtom igračicom na svijetu.

Prema podacima WTA, Antonia je 2020. godinu završila na 1158. mjestu, dok je izvanrednim rezultatima u narednoj 2021. godini dostigla visoko 332. mjesto što je napredak za nevjerojatnih 826 mjesta.

U 2021. godini osvojila je naslov na Europskom prvenstvu do 18 godina u švicarskom Klostersu te je osvojila dva uzastopna naslova na ITF-ovim turnirima. Prvi je turnir osvojila u portugalskom Lagosu dok je drugi osvojila u njemačkom Hamburgu te nanizala čak 12 uzastopnih pobjeda.

Na svojem putu pobjeđivala je tenisačice koje su 500 mjesta bolje od nje rangirane na WTA ljestvici, velik broj susreta riješila je već u prva dva seta te je ostvarila svoju prvu pobjedu protiv tenisačice koja se nalazi u najboljih 100 na svijetu.

Daljnji uspjesi i osvajanje turnira zasigurno neće nedostajati, a nadamo se da će uskoro doći do pozicije koja joj omogućuje igranje kvalifikacija na Grand Slam turnirima.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE