Tenis: Antonia Ružić uspješna u kvalifikacijama Monastira, u 1. kolu igra s Ruskinjom

Najbolja međimurska tenisačica Antonia Ružić još uvijek je u Tunisu gdje ovaj tjedan igra treći ITF turnir u nizu na hard podlozi vrijedan 15.000 dolara.

U prvom je stigla do četvrtfinala, a na drugom je zapela odmah u 1. kolu, gdje je bolja bila 2. nositeljica i kasnija pobjednica turnira Bjeloruskinja Kubarjeva, ali u tri seta i dobar otpor naše tenisalice.

Antonia je na trećem turniru u nizu morala i ovaj put igrati kvalifikacije i bila je opet uspješna u tuniškom Monastiru.

Naša tenisačica  je kao 7. nositeljica kvalifikacija bila slobodna na startu, a nakon toga pobijedila je Tunižanku Ferdaous Bahri (6:0, 6:1) i Švicarku Naimu Karamoko – 6:2, 6:1.

 

U 1. kolu glavnog turnira igrat će protiv Ruskinje Marije Manilove, 1298. na WTA ljestvici, koja je kao lucky loser kvalifikacija ušla u glavni turnir.

Ružić koja je nakon prvog turnira i odličnog nastupa u Monastiru napredovala blizu 900. mjesta na WTA listi favorit je u ovom meču s obzirom da 20-godišnja Ruskinja ne igra u nekoj formi. Nadamo se stoga da će proći ovu, ali i još nekoliko prepreka i osvojiti nove ne samo ITF, već i WTA bodove.

Ostavi komentar