TENIS: Antonia Ružić osvojila državno ekipno prvenstvo, a u Moskvi se bori za naslov EP za juniorke

Međimurska tenisačica i najbolja hrvatska juniorka Antonia Ružić oporavila se u potpunosti od neugodne ozljede, a povratak u natjecateljski ritam obilježila je osvajanje juniorskog naslova s TK Top Spin iz Zageba.

– Nakon ozljede i za mene dugotrajnog oporavka ponovo sam fit i već sam prošli tjedan igrala ekipno državno prvenstvo do 18 godina u organizaciji TK Ponikve Zagreb. Kao članica TK Franjo Punčec Čakovec bila sam posuđena (nemamo ekipu u klubu) TK Top Spin iz Zagreba, te sam pripomogla da TK Top Spin osvoji ekipno državno prvenstvo do 18 godina, kazala je Antonia skromno povodom novog vrijednog rezultata.

antonia ružić
Antonia Ružić s osvojenim zlatom za naslov državnog juniorskog ekipnog prvaka

Antonia je itekako zaslužna za naslov koji je osvojila sa zagrebačkom klubom, jer je u finalu dobila oba meča, pojedinačno i u paru i to vrlo uvjerljivo u dva seta. Kako je o pobjedniku nakon neriješenog rezultata 3:3 odlučio omjer dobivenih i izgubljenih setova, njegove dvije pobjede bez izgubljenog seta bile su zapravo odlučujuće za pobjednički pehar.

antonia ružić
Naša Međimurka s reprezentacijom Hrvatske od ponedjeljka igra EP za juniorke u Rusiji

Tonka je od ovog tjedna u Moskvi gdje se igra pojedinačno EP za juniore i juniorke do 16 godina, gdje naša tenisačica brani boje hrvatske reprezentacije.

U 1. kolu Ružić je bila slobodna. Na turniru koji se igra za naslov juniorske prvakinje Europe za koji se natječe čak 128 tenisačica, u 2. kolu igra s Norvežankom Anna Sofia Haseth koja je izbacila Slovenku Brinu Sulin u dva seta.

Naša tenisačica puno bolje je plasirana na ITF rang listi najboljih juniorki svijeta i nadamo se da će potvrditi status favorita u ovom susretu i na terenu.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE