TENIS: Antonia Ružić jedina hrvatska predstavnica u juniorskom Australian Openu

Antonia Ružić, bit će jedina hrvatska predstavnica u ženskoj, ali i muškoj konkurenciji na prvom teniskog Grand Slam turniru sezone u juniorskoj konkurenciji na Australian Openu koji se u Melbourneu igra od 25. siječnja ove godine.

Za proboj u glavni turnir borit će se kroz kvalifikacije u koje je ušla s pozicije 109. juniorke svijeta, da bi u međuvremenu napredovala za još desetak mjesta.

Ružić putuje u Australiju nešto ranije jer će prilagodbu na “australsko ljeto” koje nemilice prži ovih dana i nažalost kao rezultat toga su veliki požari koji haraju u toj zemlji, imati turnir najjače 1. juniorske kategorije u gradu Traralgon u kojem je klima nešto blaža nego primjerice u Melbourneu.

Inače, Antonia se krajem prošle godine, točnije 23. prosinca plasirala na ljestvicu najboljih tenisačica svijeta u seniorskoj kategoriji, na kojoj se krajem prošle godine nalazilo ukupno 1283. igračice. S 8 bodova koje je osvojila na četiri odigrana turnira tijekom 2019. godine zauzima 1127. mjesto WTA liste. Tjedan dana kasnije napredovala je i na početku nove 2020. godine drži 1126. mjesto.

Osim što se polako prebacuje na seniorski tenis, 16-godišnja Antonija je tijekom prošle godine zabilježila i zapažene rezultate na ITF juniorskom touru gdje je ušla među 100 najboljih mladih tenisačica svijeta i nalazi se na 95. mjestu.

Tako je izborila priliku da uđe u kvalifikacije prvog Grand Slam turnira sezone, a nadamo se da će dobro iskoristiti za povećanje bodovnog salda i napredak na listi malu australsku turneju, kao i nakon toga, tijekom zime i proljeća još više napredovati na listi i ući u glavni ždrijeb za juniorski Roland Garros i Wimbledon.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE