TENIS: Antonia Ružić igra ovaj petak za finale jakog ITF turnira u Mađarskoj

Mlada međimurska tenisačica Antonia Ružić, članica TK Franjo Punčec iz Čakovca, odlično igra na ITF juniorskom turniru visoke 2. kategorije u mađarskom Szekesfehervaru.

Nakon pobjede 6:3, 7:5 nad Čehinjom Novakovom ušla je u polufinale turnira i osvojila vrijednih 60 bodova za svjetsku rang listu najboljih juniorki svijeta gdje se trenutačno nalazi na 167. mjestu kao najbolje plasirana hrvatska igračica s tendencijom da nakon ovog turnira i još dva koji slijede na mini-turneji (Gyor i Novi Sad), u slučaju sličnih rezultata, znatno napreduje u rankingu. Naime, to bi donijelo snažan iskorak, među najboljih 100 na svijetu, gdje i pripada s obzirom da je primjerice ove godine već dobila 6. juniorku svijeta.

60 osvojenih bodova može znatno podebljati ulaskom u finale ovog turnira (dodatnih 35 bodova, dok osvajanje donosi ukupno 160), što bi bio najveći uspjeh sezone.

Na putu do finala stoji Talijanka Ricci koja je slabije rangirana od naše Tonke, ali igra vrlo dobro na ovom turniru i već je priredila dva iznenađenja.

Našu tenisačicu na prethodna dva turnira kod nas u Vrsaru i ranije u Španjolskoj na putu prema finalu zaustavljale su baš talijanske igračice, pa se nadamo da će Tonka ovaj petak biti bolje sreće i nastaviti u pobjedničkom stilu.

Osim u singlu, Ružić je sa svojom partnericom ušla i u polufinale turnira u parovima.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Ostavi komentar