10 C
Čakovec
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Sveti Martin sutra domaćin 30. Svjetskog prvenstva u trčanju na 100 kilometara

Po prvi puta u Hrvatskoj održat će se Svjetsko prvenstvo u trčanju na 100 kilometara.

Datum je 8. rujna, a lokacija je Sveti Martin na Muri. Hotel Spa Golfer ujedno je i start i cilj, a nakon starta u 7:00, natjecatelji se moraju vratiti najkasnije do 19:00. Krug od 7,5 kilometara otrčat će se 13 puta, uz dodatni manji krug od 2,5 kilometra kako bi se zatvorila brojka od ukupno 100 kilometara. Natjecatelji prvenstva ovo moraju otrčati u maksimalno 12 sati.

Osim toga, oni koji misle da istu kilometražu mogu otrčati u roku od 13 sati, slobodni su uključiti se u takozvanu „Open race“ utrku, kojoj se može uključiti maksimalno 100 trkača.

Pripremljeno je nekoliko tisuća litara vode, izotoničkih i ostalih napitaka, kao i hrana. Okrepne stanice bit će dostupne na svaka 3,5 kilometra. Tijekom utrke cesta od Termi Sveti Martin do Brezovca će biti u potpunosti zatvorena za promet od 6:00 do 21:00 sat, a obilazni pravci će biti kroz Železnu Goru, Štrigovu i Sveti Martin.

Organizacijski odbor čine LifeClass Terme Sveti Martin, Svjetska asocijacija ultra trkača, Hrvatski atletski savez, Atletski klub Sljeme kao i nosioci projekta, uz pomoć lokalne zajednice, klubova i neumornih pojedinaca.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE