4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Sven Strahija viceprvak, a Laura Strahija treća na prvenstvu Balkana u karateu

Član Karate kluba Globus Sven Strahija okitio se titulom viceprvaka Balkana. Na 24. Prvenstvu Balkana za mlađe uzraste koje je od četvrtak 30. svibnja pa do nedjelje 2. lipnja održano u Banja Luci, Strahija je uzeo srebrnu medalju u borbama dječaka 12 godina. Na putu do finala rutinirano je pobjeđivao predstavnike Bosne i Hercegovine i Srbije, a u polufinalu predstavnika Crne Gore. U finalnoj borbi suprotstavio mu se još jedan predstavnik zemlje domaćina, a to se na kraju pokazalo i ključnim.  Usprkos tome što je bio puno bolji od protivnika i vodio cijeli meč, ipak presuđuje što je protivnik bio iz zemlje domaćina. Suci su pristranim suđenjem oštetili Svena za nekoliko bodova i u zadnjim sekundama meča ostaje bez zlata.

 

Sličnu priču doživjela je Svenova sestra Laura koja je u kategoriji 11 godina također stigla do pobjedničkog postolja. No, i nju su, nakon prolaska tri kola, do odlaska do kraja ispriječili suci. U polufinalu u kojem se borila s predstavnicom Bosne i Hercegovine djelitelji pravde su napravili grešku na štetu naše karatistice. U borbi za broncu Laura Strahija rutinirano sa 7:0 pobjeđuje protivnicu iz Rumunjske i osvaja broncu čime je izjednačila svoj prošlogodišnji uspjeh na Prvenstvu Balkana. Osim njih dvoje, Karate klub Globus iz Čakovca-Male Subotice predstavljala je i Aida Trstenjak koja je stigla do polufinala u kojem je poražena od predstavnice Turske. Nesretno je ostala bez medalje jer je u borbi za treće mjesto kod vodstva 3:1 pri kraju samog susreta, u posljednjim sekundama, misleći da je sudac zaustavio meč okrenula leđa što je protivnica iskoristila. Međimursku karate ekipu na natjecanju u gradu na Vrbasu vodili su treneri Dejan Slukić i Mladen Vizinger koji su bili zadovoljni nastupima svojih pulena.

– Uz pristrane suce i glasno,  ali korektno navijanje cijele dvorane za domaćine bila je praktički nemoguća misija pobijediti predstavnike BIH koji su se plasirali u borbe za medalju, naglasio je Slukić dodavši kako je to bilo za naše mlade reprezentativce veliko iskustvo. Odlična je to proba pred nastup na Svjetskom kupu za mlađe uzraste koji ih očekuje početkom srpnja u Umagu, poručio je trener Slukić. Na Prvenstvu Balkana nastupilo 1039 natjecatelja iz 10 država: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Turske, Albanije, Rumnjske, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

 

.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE