Sven Strahija prvi na svjetskoj ljestvici kadeta

U godini kada je Međimurje Europska regija sporta sve je više dokaza kako je ta laskava titula i više nego opravdano dobivena.

Da je kraj između Mure i Drave kolijevka brojnih vrhunskih sportaša dobro je poznato, ali se i nastavlja potvrđivati iz godine u godinu, pa tako i u ovoj  podatkom da imamo najboljeg karatista među kadetima u svijetu. Prema posljednjoj izmjeni koju je na službenoj bodovnoj listi napravila Svjetska karate federacija (WKF) Sven Strahija je uvjerljivo prvi.

Član Karate kluba Globus vodi na ljestvici kadeta do 70 kilograma s 920.000 bodova. Prvi pratitelj iz Venezuele ima 80.000 manje.

Strahija je trenutačno na putu na Europsko prvenstvu u Pragu gdje će predstavljati Hrvatsku pa nije bio dostupan za komentar, ali su to učinili njegovi treneri u Globusu – Dejan Slukić i Mladen Vizinger. Kazali su kako je to veliko priznanje za ne samo brojne nastupe već i veliki broj treninga te ogromnu količinu odricanja.

Rekli su kako se radi o odličnom dečku koji može još napredovati. Sven je bio drugi na Svjetskom kupu u Veneciji (Italija) i treći na Svjetskom kupu u Limassolu (Cipar).  Perspektivni je sportaš Čakovca i Međimurja, a kategorizirani je sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora i trenutačno se nalazi u razvojnom programu naše krovne sportske organizacije. Čestitke Sven i sretno na Europskom prvenstvu.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE