Talentirani karatist Sven Strahija: ‘Sljedeći cilj je medalja na Svjetskom prvenstvu’

Mladi karatist Sven Strahija, član Karate kluba Globus Čakovec, zahvaljujući odličnim rezultatima na međunarodnim natjecanjima, trenutno zauzima drugo mjesto na svjetskoj rang-listi WKF-a u juniorskoj kategoriji do 76 kg.

Puno mi znači plasman na rang-listi i motivira me da postignem još bolji rezultat. Zadovoljan sam ovom sezonom do sada. Najdraži trenutak sezone i cijele dosadašnje karate karijere mi osvajanje srebrne medalje na Europskom prvenstvu u Tbilisiju. Sljedeći cilj mi je medalja na Svjetskom prvenstvu, kazao nam je.

Sven Strahija

Sven trenira od šeste godine kada je počeo u Karate klubu Mala Subotica. Danas 16-godišnjak može se pohvaliti dvjema medaljama s europskih prvenstava – kadetskom broncom prije dvije godine u Češkoj i juniorskim srebrom ranije ove godine u Gruziji.

Sven Strahija

Uz to, njegovom sjajnom plasmanu na svjetskoj rang-listi doprinijelo je osvajanje pet medalja na turnirima Svjetske lige. Sven trenira svakodnevno, marljivo usklađujući treninge u svom rasporedu obaveza. Prije borbe osim na sebe fokusira se i na protivnika.

Prije borbe razmišljam o protivniku i što on radi kako bih znao od čega se moram braniti tijekom borbe. Ne vizualiziram borbe, no ponekad proučavam protivnike prije borbe, govori Sven. Najbolji i najdraži udarac mu je kizame zuki (udarac prednjom rukom), a motivaciju za trening uvijek pronađe.

Sven Strahija

Onim danima kada ti ništa ne ide od ruke ili kada nemaš volje motiviram se tako da si govorim da moram ići na trening, poručio je mladi karatist.

Osim što puno vremena provode zajedno na treninzima i natjecanjima, s prijateljima iz kluba druži se i izvan karatea. Dobre odnose njeguju stalno, čemu doprinose zajednička sjećanja i uspomene.

U posebnom sjećanju ostao mu je nedavni turnir u austrijskom Zell am Seeu gdje je osvojio zlato, kao i njegov kolega iz kluba Ervin Šoltić. S nama je podijelio slavljeničku anegdotu.

Sven Strahija

Moj prijatelj Ervin i ja bili smo prvi pa smo htjeli vidjeti tko ima tvrđi pehar, stoga smo udarili jedan pehar u drugi i njegov je pukao pa je morao po novi, ispričao nam je Sven istaknuvši prednosti bavljenja karateom za djecu i mlade.

Karate je jako zanimljiv i sport u kojem je potrebno misliti glavom, rekao je Sven.

Sven je trenutno najuspješniji junior u Hrvatskoj, tako da s pravom i klub i Hrvatski karate savez od njega i u budućnosti očekuju vrhunske rezultate i siguran sam da će ih uspjeti ostvariti. Njegova posvećenost svakom treningu te napredak i razvoj motivacija su i drugima u klubu, govorio Dejan Slukić, Svenom trener i izbornik reprezentacije koji ima samo riječi hvale.

Foto: KK Globus

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE