15.6 C
Čakovec
Petak, 19 travnja, 2024

Sve je spremno za subotnji Speedway GP Challenge u Donjem Kraljevcu

Speedway stadion Milenium u Donjem Kraljevcu 22. kolovoza od 19 sati ugostit će 16 ponajboljih svjetskih vozača koji se kroz 20 vožnji bore za 3 kvalifikacijska mjesta za ulazak u svjetsko prvenstvo Speedway Grand Prix 2021.  

Po prvi puta u povijesti, Speedway Grand Prix Challenge održati će se u Međimurju. Najveća je to utrka u Svjetskoj motociklističkoj federaciji (FIM) koja nije pod okriljem promotora već se u pravilu dodjeljuje drugom organizatoru svake godine. Zbog opće poznate globalne situacije FIM je odabrao hrvatske organizatore i uz njihovu pomoć prebacio utrku iz Slovačke ponovo na Stadion Milenium čime će se i prigodno obilježiti i 15. godina otvaranja ovog kultnog motociklističkog hrama.

Organizacija ovakve utrke u ovo neizvjesno doba veliki je izazov za organizatore, federaciju, ali i vozače. Prema uputama HZJZ i u kontaktu sa stožerom civilne zaštite planiramo organizaciju na siguran i odgovoran način uz limitiran broj posjetitelja, rekla je predstavnica organizatora i članica FIM komisije Darija Pavlic i dodala da je stadion kapaciteta 7000 posjetitelja no zbog situacije broj ulaznica je ograničen na 1600.

16 različitih nacija nominiralo je svoje najbolje vozače, dok je Wild Card pripao Hrvatskom moto savezu kojeg će predstavljati domaćin, najbolji hrvatski vozač Jurica Pavlic koji dobiva još jednu veliku šansu da uđe u seriju s najboljim svjetskim vozačima i pokaže svoju kvalitetu.

Ulaznice možete kupiti online po cijeni od 120 i 150 kuna u strogo ograničenom broju. Djeca do 10 godina ne trebaju ulaznicu, a manji broj ulaznica u slučaju dostupnosti biti će u prodaji na dan utrke. Sva sjedeća mjesta su označena te organizatori mole gledatelje za poštivanje preporučenih mjera dezinfekcije, osobne udaljenosti od drugih posjetitelja i ostalih uputa organizatora i epidemiologa.

Startna lista: 1 Grigorij Laguta (Rusija), 2 Krzysztof Kasprzak (Poljska), 3 Matej Žagar (Slovenija), 4 Mikkel Michelsen (Danska), 5 Jurica Pavlic (Hrvatska), 6 Nicolas Covatti (Italija), 7 Oliver Bernzton (Italija), 8 Broc Nicol (SAD), 9 Adam Ellis (Velika Britanija), 10 Kevin Woelbert (Njemačka), 11 Timo Lahti (Finska), 12 Vaclav Milik (Češka), 13 Max Fricke (Australija), 14 Andzejs Lebedevs (Latvija), 15 Dmitri Berge (Francuska) i 16 Aleksandr Loktaev (Ukrajina).

Utrka će se raditi s desetak kamera za satelitski prijenos u Poljsku, Švedsku, Sloveniju, a snimka na HRT-u bit će vikend poslije.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE