0 C
Čakovec
Srijeda, 8 veljače, 2023

Svaki tjedan sport jedan: Rekordan broj sudionika ljetnih kampova u Čakovcu

U pretposljednjem tjednu Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ srušen je rekord broja upisanih školaraca, piše grad Čakovec.

Iako do kraja ovogodišnjih praznika, kao i serijala „Svaki tjedan sport jedan“ ima još tjedan dana, već je sada premašena brojka iz rekordnih 2016. i 2019. Posljednja evidencija koju vodi organizator Zajednica sportskih udruga Čakovca govori kako je kampove pohodilo 420 djece.

Tajnik Zajednice i koordinator cijelog projekta Tomica Jakopec nije krio oduševljenje odazivom. „Pokazalo se kako je sadašnji koncept kampova jako dobar. Dobivamo pohvale i od djece i od roditelja, ali i klubova koji odrađuju lavovski dio posla, da su zadovoljni. Naši kampovi su originalni i prvi takvog tipa u Hrvatskoj, a provodimo ih od 2005. Gradili smo ih iz godine u godinu i došli smo do jednog vrhunskog nivoa. O njihovoj kvaliteti najbolje govori podatak da ih kopiraju druge sredine, ali i da ih je i ove godine sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta“, izjavio je.

Veliki broj sudionika, kao uostalom i na svim dosadašnjim, bio je i na kampu iz stolnog tenisa. Njega u Sportskom centru u Mihovljanu provodi STK “Mihovljan”, a voditeljica Ivana Nikolić kazala je kako je usprkos velikom broju polaznika sve bilo organizirano na način da su svi zadovoljni. „Radili smo s njima u grupama i osim osnova stolnog tenisa, pripremili smo za njih i druge aktivnosti. Bilo je tu graničara, košarke, nogometa, čak smo im postavili i različite poligone. Odlično su to prihvatili i najviše nas je veselilo što su stvarno bili zadovoljni i nasmijani“, naglasila je Nikolić dodavši kako je uvjerena da će mnogi od njih nastaviti baviti se sportom, a nada se da neki i stolnim tenisom.

Paralelno je na Gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu održan već drugi ovogodišnji kamp iz plivanja. Njega je provodio Gradski plivački klub “Međimurje”, a predsjednik i trener u klubu Antonio Turk rekao je kako su provodili već uhodani program. „Radili smo s njima na poboljšanju plivačkih tehnika, a s neplivačima je provođen poseban program. Naši treneri su se pobrinuli da im bude zanimljivo“, rekao je. Objašnjavajući kako je trajanje kampa dovoljno da se pobudi interes za određeni sport, dodao je kako je koncept Ljetnih kampova idealan za upoznavanje djece, prije svega učenika nižih razreda, s velikom ponudom sportova koja postoji u Čakovcu.

Treći kamp ovog tjedna u ponudi bio je košarkaški kojeg je provodio Košarkaški klub “Čakovec”. Kamp koji je održan u 2. osnovnoj školi u Čakovcu trajao je jedan dan kraće zbog zauzetosti dvorane međunarodnim rukometnim turnirom, ali i na njemu su uživali brojni osnovnoškolci. Za trenerski dio kampa bio je zaduženi provjereni dvojac Bojan Hrkač i Branko Damjanović, a četiri dana bila su dovoljna da se upoznaju čari sporta ispod obruča.

Sljedeći, posljednji tjedan Ljetnih sportskih kampova na rasporedu su kampovi iz gimnastike, atletike, džuda i košarke. 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

42,000FanoviLajkaj
613SljedbeniciSlijedi
800PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE