15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Održano Prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra

Ovaj vikend u subotu 29.08. i nedjelju 30.08. na streljani EKOM-a u Čakovcu u organizaciji Streljačkog društva Mihovil iz Čakovca održalo se Prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra po pravilima Hrvatskog streljačkog saveza o nacionalnim disciplinama.

Prvi dan, u subotu, pucale su se zasebne streljačke discipline pištolja i revolvera 10+10.

U disciplini pištolja u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto zauzeo je Ivica Takač iz Streljačkog kluba Alzas, drugo mjesto Antun Grošanić, dok je treći bio Vjeran Horvat, obojica iz Streljačkog društva Mihovil iz Čakovca.

U ekipnom plasmanu prvo mjesto pripalo je Streljačkom društvu Mihovil, drugo mjesto Streljačkom klubu Alzas iz Čakovca, dok je treće mjesto pripalo Streljačkom klubu Sloboda.

U revolverskoj pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Vedran Biševac, drugi je bio Antun Grošanić, dok je treći bio Zoran Horvat, svi iz Streljačkog društva Mihovil.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto je zauzela ekipa Streljačkog društva Mihovil, drugo mjesto je pripalo ekipi Streljačkog kluba Alzas, dok je treća bila ekipa Streljačkog kluba Sloboda.

U nedjelju se pucala mješovita disciplina pištolja i revolvera 15+15.

Najbolji pojedinac bio Vjeran Horvat, drugi je bio Zoran Horvat, dok je treći bio Damir Novak, svi opet iz Streljačkog društva Mihovil.

U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto zauzela je ekipa Streljačkog društva Mihovil, druga je bila ekipa Streljačkog kluba Alzas, a treće mjesto je pripalo Streljačkom klubu Sloboda.

Iz rezultata je vidljiva dominacija Streljačkog društva Mihovil iz Čakovca u Međimurskoj županiji.

U streljačkim disciplinama oružjem velikog kalibra natječu se tri streljačka društva/kluba iz Međimurske županije sa oko 50-tak aktivnih natjecatelja tako da nije za zanemariti konkurenciju.

Ove godine je najveći broj natjecatelja do sada iz sva tri streljačka kluba ostvarilo norme za nastup na državnom prvenstvu za dva tjedna u Zagrebu.

Streljačko društvo Mihovil je nastavilo rad popularizacije streljaštva što se manifestira brojem natjecatelja koji je iz godine u godinu sve veći, a svoja vrata otvara krajem listopada kada se održava projekt „Edukacijom o oružju do sigurnijeg društva“ gdje se svi znatiželjnici mogu upoznati sa čarima streljaštva.

(vh)

prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra 1 prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra 2 prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra 3 prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra 4 prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra 5 prvenstvo međimurske županije u disciplinama pištolja i revolvera velikog kalibra 6

Foto: SD Mihovil

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE