FOTO: Natalija Vugrinec-Kikelj osvojila brončanu medalju na Prvenstvu Hrvatske!

Proteklog vikenda se u Pleškovcu održalo Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu.

U nedjelju je disciplinama zračnog pištolja završilo pojedinačno Prvenstvo Hrvatske i 1.A i 1.B Hrvatska liga.

Pojedinačni seniorski prvak Hrvatske je Kačavenda Uroš (GSD “OSIJEK 1784”), a prvakinja Hrvatske je Marija Marović (SD “DALMACIJACEMENT”). Drugi i treći kod seniora su Krišto Ante (SD “DALMACIJACEMENT”) i Borna Butković (GSD “OSIJEK 1784”). Kod seniorki je druga Zlatka Hlebec (SK “DVD-OPATIJA”), a treća Natalija Vugrinec-Kikelj (SK “ALZAS”).

Natalija Vugrinec-Kikelj
Natalija Vugrinec-Kikelj

Ekipni prvaci Hrvatske za seniore su članovi GSD “OSIJEK 1784”, a prvakinje Hrvatske su sportašice SD “DALMACIJACEMENT”.

Najbolji rezultat lige kao senior postigao je Kačavenda Uroš (GSD “OSIJEK 1784”), dok je najbolji juniorski rezultat lige ostvario njegov klupski kolega Leon Luka Ćelić.

Kod seniorki najbolji rezultat lige ostvarila je Marija Marović (SD “DALMACIJACEMENT”), a kod juniorki najbolji rezultat drži Marija Siladjev (SK “LOKOMOTIVA”, Rijeka).

Drugi dan 5. kola PH i pojedinačnog PH u pucanju zračnim oružjem gađalo se iz zračnog pištolja. Nakon što prvi dan niti jedan međimurski strijelac u zračnoj pušci nije uspio ući u finale, odlične vijesti za međimursko streljaštvo drugi dan.

Povijesni je to dan za međimursko streljaštvo u gađanju zračnim pištoljem jer je Natalija Vugrinec-Kikelj iz Alzasa Čakovec u najjačoj konkurenciji hrvatskih pištoljašica osvojila brončanu medalju. Sjajno je pucala u finalu 8 najboljih, u koje je ušla kao 7. i onda pokazala mirnu ruku i uzela prvu žensku državnu medalju za međimursko streljaštvo u gađanju ovim oružjem.

Njezini klupski kolege zaokružili su ovaj uspjeh potvrdivši u PH u sezoni 16/17. u posljednjem kolu koje se pucalo u Pleškovcu ukupno 3. mjesto i ekipnu broncu iza Osijeka i Dalmacijacementa.

SK Alzas
SK Alzas na trećem mjestu

Nažalost najbolji pištoljaš Alzasa Saša Kralj malo je pao u formi pri kraju sezone, pa na domaćem terenu nije uspio ući u borbu za pojedinačne medalje koja mu je izmakla za jedan krug.

Ali usprkos tome, slavlje za Alzasovce u nedjelju na proglašenju najboljih u Hrvatskoj bilo je nešto posebno jer su se našli na 3. stepenici pobjedničkog poštolja.

Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu
Prvenstvo Hrvatske u streljaštvu

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE