8.3 C
Čakovec
Utorak, 19 ožujka, 2024

STRELJAŠTVO: Opet jedan Međimurac u reprezentaciji, Hrvoje Marčec brani boje Hrvatske u Munchenu i na EP-u

U dva tjedna održana su dva kola najbolje hrvatske Prva A lige u streljaštvu – zračni pištolj i puška.

Od naših najbolji ekipni rezultat 3. kola izborila je ženska ekipa Zelenbora u gađanju zračnom puškom. Sve tri djevojke našeg kluba iz Brezja (Anamarija Turk, Lara Vrančić i Lara Kralj) bile su vrlo ujednačene, s rezultatom oko 600 krugova, s time da je opet iskočila Turk s 612. Donijelo im je to ekipno izvrsno treće mjesto i pregršt bodova.

Njihovi muške kolege ovog puta nisu bili baš raspoloženi, tako da su završili na 8. mjestu.

Što se tiče zračnog pištolja, čakovečki Alzas je zauzeo možemo reći standardno ekipno 4. mjesto. Za nešto više trebati će bolja forma Kralja i Hamera, dok je Takač opet bio odličan i zamalo ušao u pojedinačno finale.

S obzirom da je zajedno pucala A i B liga, posebno lijepa vijest s tog natjecanja je rezultat Hrvoje Marčec (Sloboda Mihovljan) koji je puknuo 562, isto kao i Takač, ali je samo Marčec ušao među osam najboljih.

Kralj, Marčec i Takač

I ne samo to, nego je nakon toga vrhunskim nastupom u Rušama, kao i drugim vrijednim kvalifikacijskim rezultatima za nacionalnu vrstu, izborio “dres” reprezentacije i putuje kao član hrvatske nacionalne u Munchen na veliki međunarodni turnir koji po jačini ne zaostaje za Svjetskim kupom.

Na jednom od najvećih međunarodnih turnira u regiji, Marčec je s rezultatom 566 bio treći najbolji hrvatski “pištoljaš” uz Kačavendu i Špirelju i tako ušao u reprezentaciju.

Izbornik hrvatskih streljačkih reprezentacija naš Međimurac Miroslav Turk uvrstio je Marčeca u sastav za Munchen, ali i za EP u Wroclawu koje se održava u veljači.

Na istom turniru konačno je dobro raspoložen bio i Saša Kralj s rezultatom 557 (24. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji), ali za nešto više trebati će još malo bolja forma i rezultat iznad 560. Takač koji inače puca vrlo konstatno u zadnje vrijeme, nije bio pravi u Rušama.

Proteklog vikenda održano je 4. kolo Prve A lige (Solin) i Prve B lige (Čakovec). Međimurski predstavnici bili su opet vrlo solidni. Zapravo i malo više od toga, jer su naše ženske predstavnice bile – odlične. Posebice Anamarija Turk u zračnoj pušci, odnosno Natalija Kikelj Vugrinec u pištolju. Alzas je opet bio četvrti, isto mjesto zauzeo je i ženski sastav Zelenbora, dok su njihovi muški kolege također imali dobar meč i zauzeli peto mjesto.

Anamarija Turk

Anamarija Turk još uvijek juniorka zamalo je stigla i na pobjedničko postolje, na kojem je stajala jedna od najboljih na svijetu Snježana Pejčić, dok je Zelenborka bila odlična četvrta sa 615.4. I Lara Vrančić imala je jedan od svojih najboljih mečeva karijere (607) i bilo bi to vjerojatno još jedno treće mjesto za naše, koje su inače puno mlađe od svih drugih sastava, da im se pridružila Lara Kralj, ali ovog puta imala je malo slabiji dan. Anamarija je zahvaljujući izvrsnoj formi koju pokazuje opet u sastavu hrvatske juniorske reprezentacije koja također puca u Munchenu.

Natalija Kikelj Vugrinec

Natalija Kikelj Vugrinec zabilježila je jedan od svojih najboljih rezultata i plasmana sezone. S upucana 543 kruga bila je peta. Njezin kolega Ivica Takač s rezultatom 558 izborio je još jedno finale i završio na vrlo dobrom 8. mjestu.

U Čakovcu je u 4. kolu 1. B lige sjajnu formu pokazao opet Hrvoje Marčec (Sloboda Mihovljan). Očito mu je ulazak u reprezentaciju donio dodatno samopouzdanje, jer je napravio jedan od najboljih službenih mečeva karijere s rezultatom 572 koji je kompetentan i kada je u pitanju međunarodna razina. Na najbolji mogući način opravdao je poziv u reprezentaciju. Držimo fige da Marčec bude opušten i koncetriran i u prvom nastupu za reprezentaciju u Munchenu.

 

 

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE

sportska dvorana Mursko Središće

Ide zamjena parketa u novoj sportskoj dvorani

Tea Kolarić: Zaljubljenica u plivanje

Preokret Plavih