STRELJAŠTVO: 15-godišnja juniorka Anamarija Turk u Munchenu srušila seniorski rekord Međimurja

Međimursko streljaštvo imalo je dva predstavnika na velikom međunarodnom H & N Cupu u Munchenu, jednom od najjačih turnira u gađanju zračnim oružjem u svijetu. Od četvrtka do nedjelje strijelci iz 40-ak zemalja iz cijelog svijeta natjecali su se u gađanju zračnom puškom i zračnim pištoljem na najvećoj svjetskoj streljani (100 mjesta).

Odličan rezultat postigla je Anamarija Turk, jedna od najmlađih natjecateljica u svojoj juniorskoj kategoriji u gađanju zračnom puškom. 15-godišnja Anamarija nakon što se privikla na uvjete s obzirom da je po prvi put nastupila na tako velikom turniru (pogodila 608,6 krugova), u svojem drugom nastupu srušila je međimurski seniorski ženski rekord s rezulatom 617,7 krugova. To joj je donijelo 57. mjesto u vrlo jakoj konkurenciji djevojaka koje su dosta starije od nje, jer pravo nastupa kod juniorskoj konkurenciji imaju svi mlađi od 21 godine.

Anamarija Turk na “vatrenoj liniji” u Munchenu

Hrvoje Marčec, drugi međimurski strijelac koji je nastupio u Munchenu i to u seniorskoj reprezentaciji u gađanju zračnim pištoljem, nije uspio ponoviti svoje najbolje ovosezonske rezultate koji su išli čak preko 570 krugova. Puknuo je 562, odnosno 563 kruga i zauzeo 83., odnosno 85. mjesto. Bio je to njegov prvi nastup za reprezentaciju i to odmah na vrlo visokom nivou, tako da je to za njega bilo važno iskustvo.

Hrvoje Marčec debitirao je za hrvatsku reprezentaciju u Munchenu

– Anamarija ima 15 godina i još će pet godina biti juniorka, stoga je njezin rezultat od 617,7 krugova zaista vrlo vrijedan, kazao je izbornik Miroslav Turk kada je u pitanju nastup naše juniorke koja je bila vrlo raspoložena drugog dana natjecanja.

 

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE