STRELIČARSTVO: Prvenstvo Hrvatske za djecu u Čakovcu

streličarstvo

Protekle nedjelje streličarski klub „Katarina Zrinski“ Čakovec bio je domaćin Prvenstva Hrvatske za djecu do 14 godina. U jezeru podno zidina starog grada Zrinskih mladi streličari iz 14 klubova čitave Hrvatske okupili su se u Čakovcu da bi se natjecali za titule prvaka Hrvatske. Otvorenje turnira uveličao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač koji je pozdravio sve goste i zaželio im najbolje rezultate. Vrijeme je izvrsno poslužilo a organizatori su pripremili besprijekoran turnir tako da su mladi streličari mogli uživati u ovom Prvenstvu.

Iz našeg domaćinskog kluba „Katarina Zrinski“ nastupilo je  sedam natjecatelja i jedna ekipa a osvojili su šest pojedinačnih i jednu ekipnu medalju.

Najuspješniji na ovom Prvenstvu bio je Teo Štrukelj koji je osvojio dvostruki naslov Prvaka Hrvatske, pojedinačno u kategoriji dječaka do 12 godina u instiktivnom luku i  također sa ekipom u sastavu Teo Štrukelj, Mihael Trupković i Vid Muškinja osvajaju zlatnu medalju i naslov ekipnih Prvaka Hrvatske. U istoj kategoriji Mihael Trupković osvojio je srebrnu medalju dok je Vid Muškinja osvojio broncu. U kategoriji djevojčica do 12 godina Ela Miljan osvojila je zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske. U kategoriji dječaka do 14 godina Jakov Biškup osvojio je zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske i u kategoriji djevojčica do 14 godina Marta Galina također osvaja zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske. U stilu zakrivljenog luka nastupio je Leon Kolarić koji je zauzeo šesto mjesto.

Ovim prvenstvom mladi streličari su završili natjecanja na vanjskim turnirima i prije početka škole imaju zasluženi odmor. Sada slijedi još dva tjedna priprema za kadete, juniore i seniore koji imaju svoje prvenstvo 15. rujna u Sisku.

Teo Štrukelj dvostruki prvak Hrvatske
Teo Štrukelj dvostruki prvak Hrvatske
Ela Miljan
Ela Miljan
Jakov Biškup
Jakov Biškup
Marta Galina
Marta Galina

Ostavi komentar