6.9 C
Čakovec
Petak, 29 ožujka, 2024

Krunoslav Sušec osvojio naslov državnog prvaka!

U varaždinskoj dvorani Arena održano je dvoransko Prvenstvo Hrvatske za kategorije kadeta, juniora, seniora i veterana.

Ukupno je nastupilo dvijesto natjecatelja iz  klubova čitave Hrvatske. Na ovom prvenstvu streličari iz “Katarina Zrinski” Čakovec nastupili su s petnaest natjecatelja i osvojili šest medalja.

U stilu složenog luka među juniorima veliko iznenađenje priredio je Krunoslav Sušec koji je u finalu sa izuzetno smirenim i koncentriranim pucanjem bez problema pobjedio favoriziranog reprezentativca Hrvatske Filipa Šimića iz PSK Zagreb i tako osvojio naslov državnog prvaka Hrvatske.

U stilu standardnog luka među kadetima Jan Miljan osvojio je srebrnu medalju dok je Fran Kovačić osvojio brončanu medalju. Među veteranima Stijepan Oehler osvojio je brončanu medalju.

U stilu olimpijskog luka među kadetima Ivo Maček zauzeo je peto mjesto. Medu seniorkama Mija Mance zauzela je 11. mjesto. U konkurenciji veterana jako dobro borio se Mihael Štebih, ali u borbi za zlato na kraju je falilo malo sreće, jer je u dodatnom raspucavanju s jednom strijelom Štebih bio samo par milimetara do pobjede. Na kraju Štebih osvaja srebrnu medalju.

Velika i neizvjesna borba vodila se u seniorskoj konkurenciji gdje je ukupno nastupilo trideset natjecatelja. U kvalifikacijskom djelu turnira čakovečki su streličari pucali dosta dobro pa je tako ekipa u sastavu Kresimir Strukelj, Mladen Kodba i Karlo Cilar osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u konkurenciji od osam ekipa. Dok su u pojedinačnim borbama na kraju zauzeli sljedeće pozicije, Kresimir Strukelj zauzeo je peto mjesto, Mladen Kodba zauzeo je deveto mjesto, Tihomir Miljan deseto, a Karlo Cilar jedanaesto mjesto. Ivan Hajdinjak je na svojem prvom Prvenstvu Hrvatske zauzeo 16. mjesto.

Van konkurencije pucali su Ian Paska i Adrijan Hajdarović koji su osvojili medalje organizatora za turnir.

Za tri tjedna, 18. ožujka, na rasporedu je Prvenstvo Hrvatske za djecu do 14 godina čiju je organizaciju uspio dobiti klub “Katarina Zrinski” pa će se ovo prvenstvo održati u Čakovcu.

Streličarski klub Katarina Zrinski

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE