15 C
Čakovec
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

FOTO: Proglašeni Vitez i Mali vitez grada Čakovca

Protekle nedjelje streličarski klub Katarina Zrinski Čakovec bio je organizator tradicionalnog 27. po redu međunarodnog turnira „Vitez grada Čakovca“ na kojem je nastupilo oko 60 streličara i Slovenije i Hrvatske.

Ovaj izvanredan turnir posebno je zanimljiv u drugom dijelu gdje samo najbolji iz kvalifikacija imaju pravo uči u raspucavanje na jabuku i tako osvojiti titulu Viteza grada Čakovca. Četvoro naših streličara ušlo je u finalna raspucavanja na jabuku ali su se pokazali kao ljubazni domaćini i nisu baš bili previše raspoloženi, pa svi skupa jabuku nisu pogodili. U borbi za malog Viteza pucala je Lana Žnidarić, dok su u borbi za Viteza pucali: Ian Paska, Krešimir Štrukelj i Karlo Cilar. Tako je titulu malog Viteza osvojio Josip Topolovac iz Sv. Ivan Žabno, a titulu Vitez grada Čakovca osvojio je Alen Remar iz Varaždina.

U turnirskom djelu naši su streličari bili puno uspješniji i od 15 natjecatelja osvojili su 11 medalja. U kategoriji instiktivni luk jako dobro pucala je Lana Žnidarić i postavila novi državni rekord sa 515 krugova i pri tom osvojila zlatnu medalju. Marta Galina u kategoriji djevojčica do 14 godina osvojila je srebrnu medalju. U kategoriji kadeta na svom prvom turniru iznenađujuće dobro je pucao Fran Šoštarić te osvojio zlatnu medalju. Među seniorima Krešimir Štrukelj osvojio je srebrnu medalju.

U stilu dugi luk Ian Paska osvojio je zlatnu medalju. U stilu golog luka među seniorkama Mija Mance osvojila je zlatnu medalju, dok je Mladen Trupković među seniorima zauzeo peto mjesto. U stilu složenog luka među seniorima Krunoslav Sušec osvojio je srebrnu medalju. U stilu olimpijski luk među dječacima do 12 godina brončanu medalju osvojio je Mihael Trupković, četvrto mjesto zauzeo je Vid Muškinja, peto mjesto Teo Štrukelj, dok je na šestom mjestu završio Matija Talaš.

Među seniorima Karlo Cilar osvojio je srebrnu medalju, dok je u kategoriji seniorki Sanela Kovačić osvojila zlatnu medalju. Među veteranima Mihael Štebih osvojio je srebrnu medalju. Iz streličarskog kluba Prelog nastupio je Ivan Horvat u složenom luku i u kategoriji veterana osvojio je zlatnu medalju.

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

43,705FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE