Treći regionalni stolnoteniski turnir za najmlađe: Devet medalja stiglo u Međimurje

Limači stolni tenis
Limači

U Varaždinu je u nedjelju odigran 3. regionalni turnir za najmlađe kategorije stolnotenisača i stolnotenisačica, na kojemu su uspješno nastupali i članovi naših klubova, koji su u Međimurje donijeli više od polovice medalja.

Najviše, čak pet, je završilo kod igrača i igračica Kos-Kotoribe, tri su osvojili članovi Putjana, a jednu Zasadbrega.

Kotoripčanka Nela Kovačić osvojila je zlato u kategoriji najmlađih kadetkinja u kojoj se broncom okitila Putjančanka Franka Mesarić, Nelina klupska kolegica Nina Friščić izborila je četvrtfinale, a nejneiskusnija među njima, Zasadbrežanka Kyara Dunjko, nije prošla kvalifikacije.

Matija Volf iz Putjana je bio najbolji u kategoriji klinaca. U finalu mu je protivnik bio Mihael Hederić iz Kos-Kotoribe, a Kevin Hajdari iz Zasadbrega je osvojio broncu, dok je njegov klupski kolega Sebastijan Bakač ušao u četvrtfinale, a skupinu nije prošao drugi Kotoripčan Franko Gregurec.

Među najmlađim kadetima, pobjedom u finalu nad Dorianom Pišpekom iz Kos-Kotoribe, zlatnu medalju je u Lubešćicu odnio Petar Toma, a brončane su pripale Matiji Volfu i drugom Kotoripčanu u ovoj kategoriji Marku Knezu, a u skupinama su zapeli Zasadbrežani Ivan Levačić i Karlo Mesarić.

S turnira se s broncom vratila i Kotoripčanka Regina Dornik, koja je među četiri klinceze treće mjesto osvojila iza Lucije Topolovec i Katarine Težak iz MGK-Drave Žabnik, a ispred njihove klupske kolegice Mije Žganec.

I na ovom, kao i na prethodna dva turnira, naše stolnoteniske nade su pokazale svoje velike mogućnosti, koje bi klubovi trebali iskoristiti i od njih ustrajnim treniranjem napraviti kvalitetne igrače i igračice.

Autor: Franjo Flac

Ostavi komentar