4 C
Čakovec
Subota, 20 travnja, 2024

Stolni tenis: Najbolji hrvatski igrači i igračice dolaze u Terme Sveti Martin

Od petka do nedjelje u dvorani Termi Sveti Martin Hrvatski stolnoteniski savez organizira pojedinačno državno seniorsko prvenstvo na kojemu će se natjecati 48 seniora i 32 seniorke, koji su pravo nastupa stekli plasmanom na ranglistama, kroz regionalne kvalifikacije ili po pozivu izbornika te muški, ženski i mješoviti parovi.

S time da je osam najbolje rangiranih seniora i četiri najbolje seniorke oslobođeno igranja kvalifikacija, a za razliku od ligaških utakmica pojedinačne partije će se igrati na četiri dobivena seta, a igre parova do tri. Od igrača iz međimurskih klubova na popisu za ždrijeb se nalaze seniori Filip Panić i Filip Godina iz MSTC Čakovca te Matija Strbat iz STK Mihovljana, a nažalost nemamo predstavnicu na popisu za seniorke. Prvenstvo, koje će kao glavni sudac voditi Mladen Vidović iz Mihovljana, počinje u petak u 13 sati kvalifikacijama seniora, a u 18 sati s kvalifikacijama će početi seniorke. U subotu od 10 sati će započeti natjecanje mješovitih parova i igrat će sve do četvrtfinala, a od 12.30 do 15 sati, također do četvrtfinala, će parove igrati seniori i seniorke.

Andrej Gaćina, deseterostruki prvak

Nakon jednosatne stanke u 16 sati će se nastaviti završnica parova, a od 17.30 će započeti završnica pojedinačno. Nedjeljni program započinje u 11 sati polufinalima muških i ženskih parova, a nastavit će se u 11.30 i igrati do 14.30 sati  pojedinačnim natjecanjima igrača i igračica, koji će odigrati četvrtfinala i polufinala. Do 15 sati je predviđena stanka nakon koje su na programu finala parova za seniore i seniorke, nakon kojih će u 15.45 sati započeti finale seniorki pojedinačna, a zatim od 16.30 finale seniora, kojim prvenstvo i završava. Za titule će se prema prijavama boriti najbolji hrvatski igrači i igračice pa se isplati pogledati njihove nastupe, a ulaz za gledatelje je slobodan. (ff)

Ivana Poljak i Petra Petek brane titulu u ženskim parovima

Ostavi komentar

Povezani članci

Ostanimo povezani

49,208FanoviLajkaj
608SljedbeniciSlijedi
0PretplatniciPretplatiti

NAJNOVIJE